-3 °C Stjørdal, NO
27/01/2021

Dette er dagsorden under lørdagens krisemøte

Kommunedirektøren har innkalt til krisemøte

Kommunedirektør Tor Jakob Reitan.

Kommunedirektør Tor Jacob Reitan har innkalt kriseledelsen for å diskutere tiltak for å hindre ytterligere spredning av koronaviruset.

Klokken 11 lørdag formiddag samles kommunetoppene i Stjørdal for å få oversikt over de ulike sektorenes utfordringer og diskutere nødvendige tiltak fra og med mandag fjerde januar.

Les også: Vonen-loven har trådt i kraft – kan få fengsel i seks måneder

Julen ble som kjent avlyst, men nå er julen over og kommunen står fortsatt overfor store smitteutfordringer.

På nyttårsaften ble det registrert hele 21 smittetilfeller. Bare i uke 53, altså fra fjerde juledag frem til lørdag, har kommunen hittil registrert 61 smittetilfeller. Det er over en tredjedel av den totale mengden smittede i Stjørdal siden utbruddet i mars (155 tilfeller).

Les også: Ny smitterekord. 21 smittet nyttårsaften

Skolestarten blir tema

Man skal være forsiktig med å spå hvilke tiltak kommunen vil igangsette, men at både bosentre, skoler og barnehager vil bli tema, er det liten tvil om.

Mange foreldre venter i spenning på om skolene og barnehagene vil starte opp på mandag, eller om kommunen velger å gjøre som i mars og stenge ned. Andre kommuner har allerede bebudet at de vil vente med skoleåpningen til midten av januar.

Les også: Tallene stiger. 12 personer smittet

Når kriseledelsen setter seg rundt laptopene klokken 11 for å delta på teamsmøtet, skal de blant annet få en statusrapport fra kommuneoverlege Leif Vonen.

Han skal samtidig si noe om forventet utvikling av smitten de nærmeste ukene. Vonen har tidligere i julen uttalt at de ikke har kontroll, og med smitteutbruddene som daglig rapporteres er det grunn til å tro at han vil komme med noen relativt dystre spådommer.

Les også: – Vi har ikke kontroll pr. i dag

Pressekonferanse søndag

Deretter skal blant andre etatsjef Ann K. Geving gi en situasjonsrapport om ståa for barnehager og skoler, like før andre undervisningsåret starter opp. Omsorgssektoren ved fungerende etatsjef Ann K. Hoås og leder ved Hegra Bosenter Marit Hernes følger opp med status i deres sektor. Jon Uthus fra næringsforeningen og Marit Hele Stigen fra Avinor skal deretter gi deres situasjonsbeskrivelse.

Les også: Nå avlyses resten av julefeiringen: – Vi har dessverre sett en fryktet utvikling

De nye innreisebestemmelsene som innføres 2. januar blir også et punkt på listen.

Til slutt skal kriseledelsen bestemme hvilke tiltak de vil be formannskapet ta stilling til under et ekstraordinært møte søndag formiddag.

Klokken 13 søndag skal tiltakene presenteres for media og publikum i en direktesendt pressekonferanse.

Les forrige sak:
En lang frokost med bål-kokt kaffe, det kan ikke bli bedre.
En rundtur i skog og mark

Det er mange naturperler i Værnesregionen

Close