4 °C Stjørdal, NO
19/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Dette er de tre senarioene som kan oppstå under krisemøtet

Spenning før pressekonferansen

Kommuendirektør Tor Jakob Reitan, ordfører Ivar Vigdenes og kommuneoverlege Leif Vonen.

Mandag klokken 14.00 samles kommuneledelsen i Kimen til pressekonferanse. Her skal det blant annet informeres om hvordan covid-19-situasjonen er per dags dato.

Fra mars ble vi vitne til stengte skoler, barnehager og institusjoner. Enkelte bedrifter gikk dukken, mens andre levde fra hånd til munn. Frisørsalonger, spisesteder og treningssentre ble hardt rammet og alle arrangement ble lagt på hylla i flere måneder.

Flere har sjonglert mellom hjemmekontor, barnehage-lek og hjemmeundervisning. Pensjonistene måtte utsette sitt obligatoriske oppmøte ved kafeen og for ungdommen ble feiring av 13 års endt skolegang avblåst.

Sommeren kunne imidlertid se noe lysere ut, selv om mange valgte å holde seg innenfor grensene til vårt langstrakte land. Da alt så ut til å normalisere seg, er vi nå tilbake til mars.

Hva skjer nå?

De siste ukene har Stjørdal igjen opplevd nye smittetall. Alle skoler er satt i rød beredskap, noen har måtte holdt stengt og ringvirkningene har medført at flere hundre personer er blitt satt i karantene.

Noen er blitt friske, mens andre er blitt syke. Pressemeldingene lar seg ikke vente, og det går i bølger og daler. Så hvor står vi nå?

Ut i fra hva Stjørdals-Nytt erfarer, kan vi stå overfor tre mulige utfall etter mandagens pressekonferanse.

  1. Har kontroll: Kommuneledelsen kan kreve en forlengelse av ni-dagersdugnaden som allerede ble forlenget. Dette betyr fremdeles rød beredskap ved skoler, hjemmekontor for de som har anledning og minst mulig sosial kontakt med personer utenfor sin egen husstand.
  2.  Ikke kontroll: Kommuneledelsen kan ha et inntrykk av at smittesituasjonen er uklar og så vanskelig at vi går mot en ny runde med full nedstengning.
  3. Delvis kontroll: Kommuneledelsen kan ha et inntrykk av at situasjonen er delvis under kontroll. Dette kan bety skjerpede og ytterligere innstramninger, men ikke i den grad vi erfarte i mars.

Den siste muligheten er at kommunen avslutter dugnadsperioden, og samfunnet igjen går tilbake til tilnærmet normal drift slik som før onsdag 4. november. Etter helgens smittetilfeller er dette lite trolig.

Klokken 14 får vi svaret.

Les forrige sak:
Nordbohus etablerer nytt regionskontor i Hellsenteret i Stjørdal. I andre etasje har daglig leder Bjørn Winge og salgsingeniør Tor Arne Storhaug allerede fått boligkatalogene på plass.
Ble lokket av befolkningsveksten

- Vi synes Stjørdal med nærliggende kommuner utgjør et spennende marked

Close