11 °C Stjørdal, NO
20/05/2019

– Dette er et kjempeprosjekt

|| Byggeleder Kjell Rønsåsbjørg (nr 2 fra venstre) forklarer om det nye Voksenopplærings-bygget. Fra venstre: Prosjektleder Arild Hopstad, byggeleder Kjell Rønsåsbjørg, Renate Trøan Bjørshol, Gunnar Uglem og Nils Nordbotn.||

Politikerne gnir seg i hendene og smiler bredt der de får omvisning i det som skal bli de nye lokalene til Voksenopplæringen i Stjørdal.

– Hvis vi hadde fortsatt som før i eksisterende lokaler ville det kostet oss cirka fire millioner kroner i året. Hvis vi skulle bygd helt nye lokaler ville det kostet cirka 50 millioner. Her får vi topp lokaler til i underkant av 26 millioner. Gunnar Uglem (MDG) er leder av den politiske komiteen for levekår, og er stolt over løsningen som er i ferd med å ta form i de gamle elektro-bygget til Ole Vig videregående skole.

– Godt håndverk

Uglem og hans flertallskolleger Renate Trøan Bjørshol (H) og Nils Nordbotn (Sp) omtaler det som politisk godt håndverk, men understreker at dette også er veldig godt håndverk fra administrasjonen i kommunen sin side.
– Ole Hermod (Sandvik, journ.anm) har gjort en kjempeinnsats i denne saken, sier Trøan Bjørshol om sin varaordfører. Sandvik var påpasselig da mulighetene bød seg for å komme inn på eiendommen til den videregående skolen. Deretter har administrasjonen gjort alt riktig, skryter de tre politikerne.

25,6 millioner

Fra kommunens eiendomsavdeling er Arild Hopstad prosjektleder og Kjell Rønsåsbjørg byggeleder for den nye Voksenopplæringen. Trondheimsfirmaet Næringsbygg AS er totalentreprenør for prosjektet. Bortimot 200 elever og et 20-talls ansatte kan se fram til det som stort sett er et helt nytt bygg. Utfordringene har nemlig ikke vært bare små etter kommunen tok hånd om bygningen.
– Bygget er fra 1964, og andreetasjen fra 1982, så det har vært litt begge deler her, medgir Rønsåsbjørg. Blant annet har det vært temmelig store skjevheter på gulv, og ikke minst var det ikke samme krav til isolasjon den gang dette bygget ble oppført. Derfor koster kommunen på det nødvendige ekstra nå. Formannskapet har sagt ja til å bevilge 5,6 millioner mer enn de opprinnelige 20 millionene.

Coop Storlien artikkelnivå

Integrering i hverdagen

De ekstra millionene som nå blir bevilget kom ikke akkurat som lyn fra klar himmel på politikerne.
– Det var ikke noe sjokk. I og med den første bevilgningen kun var basert på antakelser var dette nesten kalkulert med, sier Trøan Bjørshol.
Det nye bygget blir som nytt. Ti klasserom, grupperom, IKT-rom, lærerarbeidsplasser er i ferd med å bygges opp på nytt innvendig. Totalt er det 1.600 kvadratmeter med ny voksenopplæring. Stjørdal kommune har leid bygget for ti år med opsjon på to fem-årsperioder. Dersom fylkeskommunen kjøper tilbake må de ut med restverdien.
– Dette prosjektet har veldig liten risiko. For kommunen blir det en perfekt løsning, synes Gunnar Uglem. Og da tenker politikerne ikke bare på skolefasilitetene.
– Å få en lokasjon her sammen med den videregående skolen er et godt integreringsprosjekt. De kommer til å ha felles kantine med Ole Vig, så her gjør kommunen og fylkeskommunen mye bra sammen, sier Uglem.
– Så er det nødvendig at det er sentrumsnært. Elevene ved Voksenopplæringen må ha lokalene lett tilgjengelig, understreker Nils Nordbotn.

Inn på senhøsten

Voksenopplæringen har i dag tilhold i Wergelandsvegen, men om noen måneder blir adressen ny. De omfattende ekstraarbeidene gjør at de ikke kan flytte inn til skolestart, men prosjektleder Hopstad lover at det ikke blir mye senere.
– Vi har ikke satt noen ny dato, men jeg ser for meg et par måneder ekstra. De skal iallfall være inne her i god tid før jul, garanterer Hopstad.

Les forrige sak:
||
Fem vil bli ny rektor

En dame og fire menn har søkt på stillingen som rektor […]

Close