4 °C Stjørdal, NO
16/02/2019

– Dette er historisk

|| Ordfører Kari Anita Furunes i Meråker tok selvsagt fram flagget og vaiet med mens de to Meråker-byggene Kathrine Harsem og Emil Iversen kjempet om OL-medaljer i Sør-Korea.||

Idrettslaget Varden Meråker doblet antall OL-deltakere i år. Magnar Lundemo deltok i OL i 1964 og ble nummer fire med stafettlaget og nummer åtte på 15-kilometeren. I 2010 deltok Marthe Kristoffersen på to løp og ble nummer 20 og 48. I dag var både Kathrine Harsem og Emil Iversen med i OL-sprinten.

– Tenk det; en kvinne og en mann fra Varden og Meråker stiller til start i OL på samme dag. Det er helt utrolig. Det er en historisk dag for Meråker, og jeg håper virkelig at vi får oppleve noe sånt igjen også, sier en stolt Meråker-ordfører Kari Anita Furunes.

Superstolt ordfører

Hun satt store deler av formiddagen opptatt i møter, men da finalene startet fikk hun med seg Varden-løperne live på storskjerm i rådhuset. Der kunne hun se at både Kathrine Harsem og Emil Iversen røk ut tidligere enn både de selv håper og forståsegpå´erne tippet, men ordføreren var like blid.

– Selv om de hadde andre forventninger, så er vi veldig stolte og fornøyde. Bare det å kvalifisere seg til den norske troppen er en enorm prestasjon. I tillegg får de stille til start på samme dag. I OL, understreker Furunes, som også har sendt gratulasjonsmeldinger til de to Varden-løperne i Sør-Korea.

Fylt av tårer

Både Kathrine Harsem og Emil Iversen tok seg greit videre fra prologen tirsdag formiddag, med å bli henholdsvis nummer 17 og 12. For en gråtkvalt Harsems del ble det stopp i kvartfinalen, og hun la ikke skjul på at hun kanskje hadde prioritert godt feste litt for mye.

– Jeg vet ikke om det er skiene i seg selv. Jeg valgte å legge på ganske mye mer klister før kvartfinalen, for jeg brukte veldig mye krefter for å få feste i prologen. Det var mitt eget valg, understreket Harsem mens hun kjempet mot tårene. Harsem ble til slutt nummer 18 i OL-debuten.

Emil Iversen ble nummer to i sin kvartfinale og gikk videre til semifinale. Der måtte han imidlertid gi tapt og kom inn som fjerde mann. Totalt endte Iversen som nummer åtte.

Les forrige sak:
||||
Pusser opp hotell for 100 millioner

En storstilt renovering av Scandic Hell er på trappene der Scandic […]

Close