-2 °C Stjørdal, NO
04/04/2020

– Dette er veldig stas

Frostating inn i ærefullt selskap

Frostating er ett av ni nye utvalgte kulturlandskap i Norge. Frostating er ett av ni nye utvalgte kulturlandskap i Norge.
SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Frostating er ett av ni nye områder i Norge som får benevnelsen «Utvalgt kulturlandskap».

– Uten tvil, Frostating utvalgte kulturlandskap er stas for Frosta, slår prosjektleder Torgunn Østbø i Frosta kommune fast.

Fredag lanserte landbruks- og matminister Jon Georg Dale og klima- og miljøminister Ola Elvestuen at Frostating er ett av ni nye utvalgte kulturlandskap i Norge.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

– Veldig stas synes vi på Frosta, og selvsagt også veldig fortjent, jubler prosjektleder Østbø.

Satsingen Utvalgte kulturlandskap (UKL) i jordbruket er en oppfølging av nasjonale mål om å ivareta kulturlandskapet. Dette er et samarbeid og spleiselag mellom landbruksmyndigheter og miljømyndigheter. Satsingen er basert på frivillige avtaler mellom staten og grunneierne.

– Utvalgte kulturlandskap i landbruket er en hedersbetegnelse og en anerkjenning av arbeidet som er gjort gjennom generasjoner her på Frosta. Utvalgte kulturlandskap skal ha verdier innenfor jordbruk, kulturminner og biologisk mangfold, og det er av nasjonal verdi å ta vare på og utvikle disse områdene videre. Aktivt jordbruk, kontinuitet og næringsutvikling er også sentralt i ordningen, sier Torgunn Østbø.
Trøndelag har pr i dag sju ulike områder med statusen Utvalgt kulturlandskap.

I tillegg til Frostating er det Skei i Leka, Kvelia i Lierne, Tarva i Bjugn, Seterdalene i Budal i Midtre Gauldal, Klevgardan i Oppdal, og Austrått i Ørland, som blir en del av ordningen i 2020
– Dette er svært ulike områder med forskjellige kvaliteter og verdier, men ingen av dagens områder i fylket ligner helt på det intensive jordbruket som særpreger Frosta, sier prosjektleder Torgunn Østbø.

Les forrige sak:
Meråker-ordfører Kari Anita Furunes går for fire nye år og topper Senterparti-lista foran to andre kvinner.
Drøyer med ansettelse av ny rådmann

Ekstraordinært kommunestyremøte er avlyst

Close