0 °C Stjørdal, NO
28/03/2020

Dette kan koste deg dyrt

Politiet ber deg bruke fem sekunder ekstra på å sjekke lysene

(Illustrasjonsfoto)
SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Mørketid gjør at det blir enda viktigere at lysene på bilen er i stand og virker. Nå advarer politiet om de skumle, og dyre, mulige konsekvensene.

– En bilfører kan bli lurt til å tro at det er en moped eller motorsykkel du ser i motgående kjørefelt når kun ett lys på bilen virker. Det kan føre til feilberegning av hvor mye plass du trenger for å passere. Sikten hos sjåføren reduseres også betraktelig ved feil med hovedlysene, sier politioverbetjent Kent Robert Lundemo ved politiet i Værnesregionen.

Han er opptatt av å advare av trafikksikkerhetsgrunner.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

– Nå som vi går en stadig mørkere tid i møte utover høsten, er det svært viktig at du som bilfører bruker fem sekunder ekstra for å sjekke om bilen din har de forskriftsmessige lysene. Vi ser daglig flere biler som har feil med lysene sine, sier Lundemo.

Lundemo peker på at feil bruk eller mangler ved lys på kjøretøyet vil føre til et forelegg på 2600 kroner.

– Om ikke dette svir nok, risikerer også bilister å få redusert erstatning om manglende lys er skyld i en ulykke. Slike ulykker skjer dessverre flere ganger i høst- og vinterhalvåret. Så nok en gang, sjekk lysene på bilen din, sier Kent Robert Lundemo, som også understreker viktigheten av at myke trafikanter husker refleksen i disse mørkere tider.

Les forrige sak:
Forventer å selge 100 sykler på én dag

Det tradisjonelle høstsalget starter torsdag

Close