18 °C Stjørdal, NO
06/08/2020

– Dette kunne endt veldig galt

Brannsjefen var først på brannstedet

Brannen midt i Stjørdal sentrum kunne endt på tragisk vis, mener brannsjef Bjørn Rønning. Brannen midt i Stjørdal sentrum kunne endt på tragisk vis, mener brannsjef Bjørn Rønning.

Brannsjef Bjørn Rønning var først på brannstedet ved leilighetsbygget i Stjørdal sentrum fredag morgen, og mener det kun er tilfeldigheter og flaks som gjorde at det ikke gikk liv tapt i brannen.

Brannsjefen fikk melding om en brann i søppelcontainer i Ole Vigs gate klokka 05.05 fredag morgen.

– Da jeg passerte skateparken på vei østover Ole Vigs gate så jeg det brant i en søppelcontainer der. Den så jeg sto såpass fritt at jeg lot den være. Da jeg kom fram til de brennende søppelcontainerne i nærheten av Yrkesvegen var naboer i gang med å slukke brannen der med hageslanger, forteller Bjørn Rønning.

Observerte røyk

Mens han befant seg på det brannstedet oppdaget brannsjefen røyk lenger vest i Stjørdal sentrum.

– For meg så det ut som det var en brann i området Søndre gate, men etter hvert som røyken tok seg opp valgte jeg å kjøre dit. Da så jeg raskt at det var en brann i området ved Kimenparken og Sandgata. Da jeg kom dit brant det så kraftig i et søppelrom at leilighetsbygget var innhyllet i flammer og svart røyk, beskriver Rønning.

LES OGSÅ: Brann i leilighetsbygg

Flammene spredte seg ut på sidene og brannsjefen var første mann på stedet.

– Jeg valgte å sette på sirenene for å vekke folk og få dem ut av bygget. Vi satte på det vi hadde av vann og klarte å slå ned flammene. Deretter fikk vi sendt inn røykdykkere for å få evakuert beboerne. De leilighetene vi ikke kom oss inn i brøt vi opp, sier brannsjef Bjørn Rønning. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

(Foto: Frode Håkonsen)
(Foto: Frode Håkonsen)
Ingen fysisk til skade

Totalt 23 beboere ble evakuert og åtte leiligheter har fått røykskader etter brannen grytidlig fredag morgen. Ingen av de 23 skal ha kommet fysisk til skade, men brannsjef Bjørn Rønning mener at noen nok har fått i seg en god del røyk. Beboerne ble etterhvert fraktet til hotellet som Stjørdal kommune benytter som «evakueringshotell».

– Kunne raskt ha endt med omkomne

Brannsjefen er fryktelig bekymret over det som utspant seg i Stjørdal sentrum.

– Dette er ille, og veldig bekymringsfullt. Det er rett og slett flaks at dette gikk bra. Ikke minst at jeg kom så tidlig til stedet. Her bor det stort sett eldre mennesker som ikke har det så enkelt med å komme seg ut av leilighetene, sier Bjørn Rønning, som omtaler det som en tidvis krevende evakuering.

Selv om han overlater etterforskningen til politiet er brannsjefen tydelig på at han mener dette er påsatte branner.

– Det brant på fire steder samtidig, og dette er veldig, veldig alvorlig. Brannen i leilighetskomplekset kunne raskt ha endt med omkomne.

– Du var først på stedet. Hvor lang tid kan det ha tatt fra brannen startet til du var der?

– Brannen i leilighetsbygget startet nok da jeg befant meg ved brannen i søppelcontainerne i Ole Vigs gate.

Les forrige sak:
23 personer ble evakuert under brannen i leilighetskomplekset i Stjørdal sentrum. (Foto: Frode Håkonsen)
Brann i leilighetsbygg

Politiet utelukker ikke at brannen er påsatt

Close