6 °C Stjørdal, NO
19/05/2021

Dette ønsker de fire partene å gjøre med Storvika

Ønsker innspill fra Stjørdals innbyggere om videre planer for drift og aktivitet

Stjørdal kommune inngår samarbeid med Fides, Frivilligsentralen og Ole Vig videregående skole. Nå ønsker de sammen med Stjørdals innbyggere og gjøre Storvika til en helårsdrift med nye tilbud og aktivitet. (Foto: Guro Storli Aune) Stjørdal kommune inngår samarbeid med Fides, Frivilligsentralen og Ole Vig videregående skole. Nå ønsker de sammen med Stjørdals innbyggere og gjøre Storvika til en helårsdrift med nye tilbud og aktivitet. (Foto: Guro Storli Aune)

Fire sentrale aktører i Stjørdal øker samarbeidet. Nå skal de sammen med resten av Stjørdals befolkning sette hodene i kok for å ta vare på og utnytte Storvika til det bedre.

– Det er satt ned en gruppe som skal tenke videre når det gjelder bruk av hele området, sier eiendomssjef Bjørn Bremseth.

Helårsdrift

Stjørdal kommune har inngått et nytt og større samarbeid med Frivilligsentralen, Fides og Ole Vig videregående skole. Målet er at partene hver for seg og sammen skal være med å øke aktiviteten og samtidig videreutvikle området.

Eiendomssjef i Stjørdal kommune, Bjørn Bremseth mener Storvika kan bli helårsdrift med et nytt samarbeid. (Foto: Guro Storli Aune)
Eiendomssjef i Stjørdal kommune, Bjørn Bremseth, mener Storvika kan bli helårsdrift med et nytt samarbeid. (Foto: Guro Storli Aune)

Samarbeidet betyr blant annet at Storvika kan bli en helårsdrift, fremfor kun sesongbasert.

– Vårt ønske er at Storvika skal være en helårsarena for friluftsliv og aktivitet, dette tror jeg vi skal få til med et tilbud og fasiliteter for folk året rundt. Det befatter at både toalett og kiosk har vann, forklarer Bremseth.

Ole Vig videregående skole har som de to andre partene allerede eksisterende samarbeid med kommunen. Lærere ved Salg, service og reiseliv Kine Dybvad og Beate Aunan har til nå vært fornøyd med samarbeidet i Storvika.

– Vi klarer ikke undervise på samme måte i et klasserom som i en kiosk. Her får elevene møte kunder og erfare hva det vil si å selge. Allerede fra første året på videregående er ungdommene ute i praksis, målet er å få de til å kjenne på hvordan det er å jobbe, sier Dybvad.

Lærere ved Salg, service og reiseliv Kine Dybvad (f.v) og Beate Aunan. - Vi ser frem til dette og tror det blir spennende at vi sammen skal jobbe med dette, sier Dybvad. (Foto: Guro Storli Aune)
Lærere ved Salg, service og reiseliv Kine Dybvad (f.v) og Beate Aunan.
– Vi ser frem til dette og tror det blir spennende at vi sammen skal jobbe med dette, sier Dybvad. (Foto: Guro Storli Aune)
Et steg nærmere

Fides har siden 2009 gjennomført et arbeids- og aktivitetstilbud for Stjørdal kommune kalt High Five (H5). Deltakerne som er i tiltaket utfører arbeidsoppgaver som matkjøring, bilpleie og bistår Stjørdal bosenter. Målet er at tiltaket skal føre til videre arbeid eller utdanning.

– Vår rolle vil være den samme som ved de andre stedene,sørge for at deltakere som er formidlet til oss i H5-tiltaket deltar og løser arbeidsoppgaver knyttet til aktivitet rundt Storvika, forklarer avdelingsleder ved Fides IKS, Kari Lien Halsen.

Kari Lien Halsen (f.v) og tilrettelegger for aktivitetstilbudet High Five, Connie Klæth. (Foto: Guro Storli Aune)
Kari Lien Halsen (f.v) og tilrettelegger for aktivitetstilbudet High Five, Connie Klæth. (Foto: Guro Storli Aune)

Det er i tillegg laget en muntlig avtale med Stjørdal Frivilligsentral, som er invitert med for å bidra med noe av det som er relevant for de å kunne bidra med i denne sammenhengen.

– Stjørdal Frivilligsentral ble forespurt om vi med jevne mellomrom kunne skape en form for aktivitet på området, noe som vi stilte oss positive til. Dette betyr at vi enkelte dager kan bruke utstyr fra BUA og sette i gang noe aktivitet, sier daglig leder Siri Bones.

Fida Afif og daglig leder for Stjørdal Frivilligsentral, Siri Bones. (Foto: Guro Storli Aune)
Fida Afif og daglig leder for Stjørdal Frivilligsentral, Siri Bones.
(Foto: Guro Storli Aune)
Tilskudd av staten

Stjørdal kommune kjøpte Storvika i 1999 sammen med det som i dag heter Miljødirektoratet, som ble 50 prosent eier i friluftsområdet. Senere har også kommunen fått tilskudd av staten for områdene Holmberget, Tønsåsen og Monsberga.

– Betingelsene for å få støtte til både å kjøpe og opparbeide områdene er at de skal bygge opp om friluftslivet, ta vare på naturen og fungere som sosiale møteplasser for folk i alle aldre, med forskjellige interesser og bakgrunn, sier rådgiver i Stjørdal kommune Bente Bakken.

Rådgiver i Stjørdal kommune Bente Bakken har det overordnede ansvaret for planleggingen og for gruppen som nå er satt sammen. (Foto: Guro Storli Aune)
Rådgiver i Stjørdal kommune, Bente Bakken, er prosjektleder for mulighetsstudien som ser på friluftsområdene fra Naustberget, Molovika, Storvika, Holmberget til Vikanlandet. (Foto: Guro Storli Aune)

Videre viser eiendomssjefen til den nyopprettede Facebook-siden «Storvika friluftsområde». Her vil det komme oppdatert informasjon om åpningstid, aktivitet og nye tilbud. Det er også ønskelig å motta tips fra innbyggere med forslag til hvordan området skal utnyttes.

– Stjørdal kommune setter nå i gang med en mulighetsstudie for utvikling av friluftsområdene. Vi vil begynne å spørre innbyggerne om hva de bruker områdene til, hva de synes er bra og hva de ønsker seg, fortsetter Bakken og legger til at skoler og barnehager vil motta egen invitasjon i den sammenheng.

Les forrige sak:
Fondene til Stjørdal kommune ble påplusset etter 2020, men 2021 har startet med lite hvitmaling på gangfelt i Stjørdal sentrum.
Nå har kommunen over 400 millioner på bok

Men det er fortsatt lite hvitmaling på gangfeltene

Close