17 °C Stjørdal, NO
09/08/2020

– Dette overgikk alle forventninger

Yogakurset tok helt av

STOR INTERESSE: Rundt 30 har på det meste deltatt på yogakurset som har foregått i Hegra ILs klubbhus i høst.

Interessen for yoga i Hegra overgikk instruktør Ida Marie Børseths alle forventninger.

– Jeg trodde kanskje det ville komme fem-seks stykker, men enkelte kvelder har vi vært oppe i 30 deltagere. Det har nesten vært tullete, sier 24-åringen fra Hegra, med et smil.
Jusstudenten driver yogabedriften IMB Yoga som hobby, og arbeider ellers ved Widerøe på Værnes. Børseth utdannet seg for halvannet år siden som instruktør på Aruba hos en svensk yogakjendis, som kaller seg Yoga-girl på Instagram.
– Jeg startet med yogatrening for de ansatte i Widerøe, og i sommer holdt jeg på med utendørsyoga i Hegra og på Flatholman i Muruvik. Noen av deltagerne spurte om jeg kunne arrangere kurs i høst, og dermed var jeg i gang, sier hun.
Både på Grønberg Gård i Hommelvik og på klubbhuset til Hegra IL ble kursene arrangert.
– På Grønberg har vi vært rundt ti personer, som er ganske så normalt. I Hegra overgikk det alle forventinger, sier hun.

Behov for yoga

Børseth tror at det er behov for litt uvanlige tiltak rundt om i grendene.
– Det skjer ikke alltid så mye i bygdene, og for mange er det fint med et tilbud som er nærmere der de bor. Dessuten er nok terskelen høyere for å melde seg på et kurs hos et yogastudio. En annen årsak var nok at kurset kun gikk over fire uker og ikke et helt semester, som er det vanlige. Nå fikk deltagerne sjansen til å teste ut yoga, sier Børseth.
I tillegg er det tydelig at mange finner det meningsfullt å delta på aktiviteter som er nedstressende og stemningsfullt.
– Mange lever i dag hektiske liv, og folk har nok et behov for holde på med yoga, sier hun.

Flere kurs på gang

Gjennom å bedrive yoga får man sjansen til å ta en pust i bakken og ikke minst lære seg opp til å finne tilbake til seg selv.
– Vi har fått svært gode tilbakemeldinger. For mange er yoga noe nytt og spennende, og de opplever det som behagelig. Vi gjennomfører meditasjonsøvelser, pusteøvelser og trening av kjernemuskulatur som mage, rygg og skuldre på treningene. Mange har sagt til meg at de sover bedre om natta etter at de begynte med yoga, sier Børseth, som er klar for nye kurs både på Grønberg og i Hommelvik på nyåret.

 

Les forrige sak:
Iversen på verdenscup-pallen

Meråkerbyggen viser muskler i Ruka

Close