-3 °C Stjørdal, NO
26/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 04

Dette skal bli bygdas nye hjerterom

Nestatunet har en prislapp på 70 millioner kroner

- Velkommen inn! Slik er det nye inngangspartiet skissert. (Illustrasjon: Selbu kommune). – Velkommen inn! Slik er det nye inngangspartiet skissert. (Illustrasjon: Selbu kommune).

Nye Nestatunet skal bli selve hjerterommet og som et nav for omsorg i Selbu.

Slik skal selbyggene med behov for omsorg bo. Nye Nestatunet skal bli som selve hjertet for omsorg for alle innbyggerne, og nå legges skissene frem for politikerne.

Det vil bli 17 leiligheter for beboere, lokaler for de som skal arbeide med omsorg og møteplasser for alle. 70 millioner kroner vil det koste, og halvparten kan bli tilskudd. Nå skal lokalpolitikere avgjøre detaljene.

Gammelt og nytt

På tegningene i romprogrammet illustreres hvordan det gamle sykehjemmet kan bygges ut. Ved å rive og bygge om skal nye Nestatunet bli et moderne senter for hjertevarme og omsorg.

Slik er fasaden til det nye omsorgssenteret skissert. (Illustrasjon: Selbu kommune).
Slik er fasaden til det nye omsorgssenteret skissert. (Illustrasjon: Selbu kommune).
Leve hele livet

Arbeidet med romprogrammet har tatt utgangspunkt i mål og tiltak i kommunale planer og stortingsmeldingen Leve hele livet. Det skal bli møteplasser for kulturopplevelser på tvers av alder og funksjonsevne.

19. oktober i år vedtok kommunestyret i Selbu innsats for et aktivt og inkluderende lokalsamfunn.

Samarbeidet med frivilligheten skal utvikles, og kommunale bygg skal planlegges og utformes slik at de vil støtte mestring og bidra til livskvalitet for alle hele livet.

Omkring halvparten av prislappen på 70 millioner har Selbu kommune mulighet til å få som tilskudd til prosjektet.

Aktivitet og livsglede

I Nestatunet vil det bli et aktivitetsområde for beboerne, og alle andre som kommer på besøk. Det skal bli rom for aktivitet og livsglede, og en møteplass for alle i Selbu.

Målet er godt samarbeid mellom frivillighet og kommunale tjenester og drift.

I Nestatunet vil det bli enroms leiligheter med kjøkken, stue og soverom med dobbelt- eller sykehusseng i tun med fellesareal med kort vei til aktivitetstilbud.

I første etasje vil det bli direkte forbindelse til basen for hjemmetjenesten, og tilrettelagt for omsorg hele døgnet. I andre etasje vil det bli vaktrom, og lokaler for tilbud som frisør og fotpleie.

Nå skal skissene bli til byggetegninger for omsorgshjertet i Selbu, og første stopp på veien er formannskapsmøtet andre desember.

Les forrige sak:
Gunnar James Hiorth har levd et liv de fleste ikke kan forestille seg. Nå forteller han sin historie. Foto: Guro Storli Aune
Ble skutt på i Pakistan, nå takker han idretten for helsa

Da Gunnar James Hiorth (65) ble alvorlig syk var det idretten som ble redningen

Close