-6 °C Stjørdal, NO
02/12/2021

Spar Hegra uke 48
Header-Bingo-uten dato

Dette skjer ved en viltpåkjørsel

Slik kan det raskt se ut hvis man er så uheldig og krasjer med en elg. Konsekvensene kan bli store, og hva man skal gjøre skal SJFF og Gjensidige holde foredrag om. Foto: Privat Slik kan det raskt se ut hvis man er så uheldig og krasjer med en elg. Konsekvensene kan bli store, og hva man skal gjøre skal SJFF og Gjensidige holde foredrag om. Foto: Privat

Vet du hva som må gjøres ved en viltpåkjørsel? Dette skal Stjørdal Jeger- og Fiskerforening (SJFF) og Gjensidige holde foredrag om.

Einar Edgar Bakken er ettersøksinstruktør og gjerne personen du møter på stedet når uhellet først har hendt. Jobben han og flere andre fra ettersøksringen utfører er rett og slett å se, spore opp eller avlive dyret.

– Det er ofte på høsten og mot vinteren viltpåkjørsler øker. Det som er viktig å vite, er hva man skal gjøre når uhellet først skjer, sier han.

Bevisstgjøring

Onsdag 27. oktober klokken 18.00 inviterer han som representant fra SJFF sammen med Gjensidige inn til et foredrag fra partene om temaet.

– Gjensidige vil snakke litt om forsikring i forbindelse med ulykker som dette, noe som er veldig interessant og som folk bør være klar over. Ellers skal vi snakke litt om sikring av skadested og mer bevisstgjøring rundt det, forklarer Bakken.

Foredraget vil holdes i storsalen hos Stjørdal Jeger- og Fiskerforening.

– Her er alle velkommen til å ta en tur, og jeg antar at mitt foredrag vil ta cirka en times tid, sier han videre.

Flere hundre søk

Bakken har tidligere blitt forespurt av Nord universitetet om å holde slike foredrag, og i senere tid har det vært økende interesse for temaet. Selv mener han det er viktig informasjon for allmenheten.

– Jeg har sett konsekvensene, og selv om det er uhell som skjer er det viktig å være klar over hvordan man kan unngå slike situasjoner, forklarer den erfarne skyte- og ettersøksinstruktøren.

Ifølge Bakken har Stjørdal ettersøksring flere hundre oppdrag i året. Dyr som blir påkjørt kan løpe langt på adrenalin, selv når de er hardt skadd. For at denne gjengen skal finne dyret er de avhengige av hjelp fra folket.

– Det sparer dyret for mye lidelse, og oss en god del tid ved at stedet blir sikret rett, så jeg håper folk tar en tur, forklarer han videre.

Les forrige sak:
Flere planer for området: – Det er mange som synes at sentrum er litt for dårlig

Close