-6 °C Stjørdal, NO
02/12/2021

Spar Hegra uke 48
Header-Bingo-uten dato

Dette skjulte seg under det hvite kledet

Her avdukes skulpturen «Drømmeren» laget av den renommerte kunstneren Kjell Erik Killi Olsen. Skulpturen har vært holdt hemmelig frem til avdukingen. Her avdukes skulpturen «Drømmeren» laget av den renommerte kunstneren Kjell Erik Killi Olsen. Skulpturen har vært holdt hemmelig frem til avdukingen.

Det ble en begivenhetsrik dag da Hegra barneskole ett år på overtid kunne feire både offisiell åpning, og avduke skulpturen laget av Kjell Erik Killi Olsen.

Torsdag formiddag var det endelig duket for den offisielle åpningen av Hegra barneskolen. Skolen ble tatt i bruk allerede i fjor, men på grunn av pandemien, har feiring latt vente på seg.

De ble en flott markeringen med taler og sang fra elevene, før det var tid for avdukingen av dagens høydepunkt: Kjell Erik Killi Olsens mesterverk «Drømmeren». Skulpturen som over lengre tid har brakt spenning blant nysgjerrige forbikjørende, elever og ansatte.

– Det er med jublende glede jeg ønsker hjertelig velkommen hit i dag, sa rektor Oddvar Nergård fra taler stolen, og legger til at alle sentrale personer for at anlegget nå er på plass, var til stede under dagens markering.

Kunstneren var selv tilstede under torsdagens markering.

Se bilder fra åpningen av skolen:

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Ventet på noe godt

Selv om skolen har vært i bruk i over et år, er Nergård fornøyd med å endelig kunne holde en offisiell feiring av anlegget.

– Vi har ventet på å få ha en offisiell feiring i over et år, men det er som de sier: man venter ikke forgjeves, når man venter på noe godt, smiler han.

Både at åpningen kunne sammenfalle med avdukingen av «Drømmeren», og samarbeidet med den anerkjente kunstneren, beskriver Nergård som fantastisk.

Han var selv en del av komiteen som har jobber med å få på plass den 400 kg tunge, og tre meter høye skulpturen som nå pryder utsiden av Hegra skole. I tillegg til Nergård besto kunstkomiteen av kunstfaglig prosjektleder Kalle Eriksson, Joakim Korstad og leder Ove Einarsve fra etat grunnskole.

– Absolutte favoritten

Kalle Eriksson forteller at det har vært fantastisk å jobbe sammen med resten av komiteen, og at de på den tiden de har jobbet med prosjektet har hatt mange flotte møter og gode samtaler.

– Jeg presenterte flere kunstnere for komiteen, deretter hadde vi en utvelgelsesprosess, men det var Kjell Erik Killi Olsen som var den absolutte favoritten. Jeg trodde ikke vi kom til å få han med på prosjektet, men ble veldig glad for at han sa ja, forteller Eriksson.

I fjor presenterte Killi Olsen sine forarbeid, og lot dermed syv av sine skisse-skulpturer stå utstilt på skolen til over jul. På denne måten ble elevene involvert i prosessen, og kunne komme med innspill til valg av den endelige skulpturen.

– Den utstillingen var fantastisk, og Hegra skole fikk ha utstillingene ganske lenge, sier Eriksson.

Renommert kunstner

Killi Olsen er en renommert kunstner og da han hadde utstilling ved Trondheim Kunstmuseum, sto folk i kø på gaten for å komme inn. Hegra barneskole har derfor hatt æren av å huse verkene til en svært anerkjent og ettertraktet kunstner. Eriksson roser Killi Olsen for å være raus i møte med både kunstkomiteen og prosjektet.

– Han er svært raus i dialog med andre, han byr på seg selv, både i arbeide og samtale med komite og brukerne på Hegra skole. Som kunstkonsulent forventet jeg å få en eller to skisser, men han hadde blitt inspirert og ga syv utkast for skulpturer til Hegra barneskole. At han ble inspirert og tok oppgaven på alvor gjorde at vi fikk et godt materiale å jobbe videre med. Samarbeidet med Killi Olsen har vært preget av en fantastisk generøsitet, sier Eriksson.

Les forrige sak:
Skisenteret har satset i høst: – Etter et bra fjorår, bestemte vi oss for å utvikle området

Close