6 °C Stjørdal, NO
07/04/2020

Disse damene gleder seg til comeback

Endelig stiller Hegra damelag i håndball igjen

IVRIGE HÅNDBALLDAMER: Her er det mange comeback-jenter som er klare til seriestart neste helg. Foran fra venstre: Liv Anne Wåden Rokstad, Mia Berg Fornes, Monica Svendgård Krogstadholm, Stine Marita Frydenlund, Kari Kyllo Wognild og Kristin Verket. Bak fra venstre: Hanne Beate Raaen, Anne Sætertrø, Line Lium, Merethe G. Fornes, Ruth Karin Aarsbog, Anniken Hilanmo, Gunhild Galaaen Enget, Karianne Rekkebo, Lena Svean og Heidi Lyng. IVRIGE HÅNDBALLDAMER: Her er det mange comeback-jenter som er klare til seriestart neste helg. Foran fra venstre: Liv Anne Wåden Rokstad, Mia Berg Fornes, Monica Svendgård Krogstadholm, Stine Marita Frydenlund, Kari Kyllo Wognild og Kristin Verket. Bak fra venstre: Hanne Beate Raaen, Anne Sætertrø, Line Lium, Merethe G. Fornes, Ruth Karin Aarsbog, Anniken Hilanmo, Gunhild Galaaen Enget, Karianne Rekkebo, Lena Svean og Heidi Lyng.
SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Bortimot 20 år etter forrige gang stiller Hegra i år damelag i håndball. En damesterk tropp med solid erfaring fra de fleste divisjoner utgjør laget.

– På det meste har vi vært 34 på trening. Men her er det mange turnusarbeidere og småbarnsmødre så stort sett er vi rundt 20, sier Kristin Verket. Hun er leder av håndballavdelingen til Hegra og en av tre damer som tar spesielt ansvar for damelaget. Med seg har hun Marielle Hofstad og Monica Svendgård Krogstadholm, og sistnevnte er den i gjengen som har vært høyest i divisjonene.

– Jeg var med på Levangers ferd fra langt ned i divisjonene og opp til eliteserien, sier Svendgård Krogstadholm.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

En sånn ferd skal ikke Hegra legge ut på, for her er det det sosiale som står i høysetet.

– Vi har absolutt ingen ambisjoner, bortsett fra at vi skal ha det artig. Vi er glade i håndball og samtidig er det en fin måte å holde seg litt i form på, sier Verket, som har sin håndballbakgrunn fra Våler Håndballklubb i Solør.

Ingen av de godt over 30 jentene som utgjør Hegra-laget har spilt aktiv håndball de siste sesongene, men mange har habile karrierer fra tidligere. (Artikkelen fortsetter under annonsen!)

– Det har kommet en god del spillere hit som har spilt i Stjørdal Håndballklubb tidligere, og totalt har de nok kommet fra ti-tolv ulike klubber. Hele Stjørdal er representert her. Vi ønsker ikke å «stjele» spillere fra andre klubber og derfor er det viktig at de ikke har spilt aktivt på ei stund, sier Kristin Verket.

Foreløpig har de kun trent, men neste helg er det serieåpning. Det er bortekamp mot Selbu 2, men torsdag 4. oktober håper de på skikkelig Hegrahall-stemning da de har sin første hjemmekamp mot Sparbu.

– Vi satser på å få til en treningskamp kommende helg mot veteranene til Levanger. Det blir den første, og siste, kampen før vi starter i serien, sier Verket og Svendgård Krogstadholm.

Les forrige sak:
Malvik-svømmerne måtte trene i Stjørdal etter stengingen av bassenget i Hommelvik, foran fra v. Harald Martin Rånes, Ruben Lervik, Alice Solli Bjerkan, Betine Solli, Ine Julie Rystad, og Thelma Stensvoll Reppe. Bak fra v. Bak fra v. Mira Abelvik, Ida Svingen (delvis skjult), Brage Sigernes og Elias Pettersen.
Frykter svømmehallen blir stengt lenge

Muggsopp stenger svømmehallen - nå må de trene i Stjørdal

Close