11 °C Stjørdal, NO
25/06/2019

Disse seks skal forsvare NM-gullene

Går ut med startnummer 1 på hjemmebane

Emil Iversen (øverst), Jørgen Sæternes Ulvang (nederst til venstre) og Torstein Buan Røvik (i midten nederst) går for Vardens herrelag, mens Astrid Stav (fra øverst), Anniken Jørgensen og Kathrine Harsem går for damelaget. Emil Iversen (øverst), Jørgen Sæternes Ulvang (nederst til venstre) og Torstein Buan Røvik (i midten nederst) går for Vardens herrelag, mens Astrid Stav (fra øverst), Anniken Jørgensen og Kathrine Harsem går for damelaget.

Disse seks Varden-løperne har fått ansvaret og den store tilliten det er å forsvare NM-gullene på stafett på hjemmebane i Grova søndag.

I fjor gjorde IL Varden Meråker det smått sensasjonelle og vant både kvinne- og herreklassen i NM-stafettene. Det betyr at både herrelaget og damelaget har startnummer 1 på brystet når startskuddene smeller på deres egen hjemmebane i Grova søndag.

Fire av fjorårets seks gullvinnere har fått fornyet tillit fra fjorårets gulløp. På damelaget har Anniken Jørgensen kommet inn for den «gamle» stjernen, Marthe Kristoffersen. Juniorverdensmester Astrid Stav, som har vært småsyk siden VM i Lahti er meldt klar til den første etappen, før Jørgensen tar den tredje. Ankerdame i år som i fjor er Kathrine Harsem.

På herrelaget var det en beinhard kamp om de to plassene på laget sammen med NM-kongen Emil Iversen. Laguttaket endte med at Jørgen Sæternes Ulvang, som gikk en meget bra klassiskdel under lørdagens 30 kilometer, går førsteetappen. På andreetappen kommer florbyggen Torstein Buan Røvik inn. Han ble helt oppe på 32. plass under torsdagens 15 kilometer. Selvsagt er det kongen av Meråker, Emil Iversen, som går den tredje og sisteetappen. Det betyr at Thomas Albertsen Dahlen, fjorårets førsteetappeløper, går på andrelaget.

Årets stafett har to klassiske etapper først, før den tredje går i fri teknikk.

Om fjorårets to NM-gull var bortimot sensasjonelle for IL Varden Meråker, vil det være en enda større sensasjon om gullene forsvares i år. På damesiden er nok de tre søstrene Slind for Oppdal de største favorittene, sammen med Nes Ski med tvillingene Udnes Weng på laget.

Coop Storlien artikkelnivå

På herresiden er nok Byåsen, Lyn og Røa de store favorittene.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Store ødeleggelser etter hjemme alene-fest

Mange ungdommer på fest som tok av for mye

Close