18 °C Stjørdal, NO
02/06/2020

Disse skal drifte E6 og E14 de neste årene

Vegvesenet erstatter flere mindre kontrakter med én stor kontrakt

Israset på E14 skal ha gått like øst for dette punktet ved Meådal. (Foto: vegvesen.no) E14 (Illustrasjonsfoto)
Volvo XC60-020620
Volvo XC40-020620
Volvo V60-020620

I dag signerer Statens vegvesen den største kontrakten som Drift og vedlikehold i vegvesenet noensinne har inngått. Avtalen gjøres med Veidekke, som fra 1. september i år skal ha ansvar for drift av blant annet E6 fra Dovrefjell til Verdal og for hele E14 på norsk side.

– Det er den største kontrakten Drift og vedlikehold i Statens vegvesen har signert, og vi har store forventninger til at den skal bidra både til bedre fremkommelighet og tryggere veger året rundt, ettersom det gir oss muligheten til å prioritere ressursene bedre på eget vegnett, og dermed være mer effektive, sier Ruth Myklebust, avdelingsdirektør for Drift og vedlikehold Midt i Statens vegvesen i en pressemelding.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Den nye storkontrakten, som innebærer drift av 483 kilometer veg i Midt-Norge,erstatter flere mindre kontrakter på vedlikeholdet.

– At vi nå erstatter flere mindre kontrakter med en stor kontrakt, betyr bedre fremkommelighet og forutsigbarhet både for private trafikanter og for yrkessjåfører og næringsliv. For eksempel kan det å ha færre og større kontrakter gjøre det lettere å reagere hurtig ved uforutsette hendelser, som for eksempel store snøfall i mai, slik vi nylig hadde, sier Myklebust.

I tillegg til E6 fra Dovrefjell til Verdal og E14 inngår riksveg 706 i Trondheim og riksveg 70 mellom Oppdal og Kristiansund i kontrakten.

Driftskontraktene Statens vegvesen inngår med entreprenører, i dette tilfellet Veidekke AS, innebærer brøyting, strøing og salting av vegen vinterstid, kosting og annet renhold på sommerstid, fjellsikring, ettersyn av stikkrennene som sørger for at veger ikke blir oversvømt, i tillegg til ettersyn av viktige trafikksikkerhetsinnretninger som rekkverk og skilting, ifølge pressemeldingen fra Statens vegvesen.

Les forrige sak:
«Blomsterfe» frister stadig flere

Ettertraktede smaker fra økologiske dyr

Close