6 °C Stjørdal, NO
19/05/2021

Disse skoleelevene kan gå tur med hunden din

– Vi har erfaring med dyr og er glade i hunder

Hannah Steig Vist (t.v.), Maria Overvik, Thea Marie Moen og Thea Anabell Hopland kan ta på seg lufteturer med hunder sammen Hanna Oline Leren, som ikke var til stede da bildet ble tatt. Hunden på bildet heter Lady. Hannah Steig Vist (t.v.), Maria Overvik, Thea Marie Moen og Thea Anabell Hopland kan ta på seg lufteturer med hunder sammen Hanna Oline Leren, som ikke var til stede da bildet ble tatt. Hunden på bildet heter Lady.

Noen 9.-klasselever Halsen ungdomsskole kan fra førstkommende tirsdag ta på seg lufting av hunden din.

– Vi har erfaring med dyr og er glade i hunder, sier Hannah Steig Vist, Maria Overvik, Thea Marie Moen (alle fra Lånke) og Thea Anabell Hopland fra Skatval.

Gjør det gratis

14-åringene som går i 9. klasse på Halsen ungdomsskole har i faget ”innsats for andre” bestemt seg for å ta på seg lufting av hunder for travle mennesker som kanskje sliter med å få tid til lufte den firbente på morningen eller eldre som sliter med å komme seg ut.

– Vi gjør det gratis, men hvis noen er fornøyde med jobben og ønsker å betale, sender vi pengene til Frivilligsentralen, sier jentene.

Jentene kan ta på seg lufteturer fra klokken 0825 og frem til klokken 1115 på tirsdager.

– I tillegg stiller vi gjerne opp om ettermiddagene på fritiden for å gå lufteturer. Den eneste forutsetningen er at hundene befinner seg i Stjørdalsområdet slik at vi har mulighet for å hente dem, sier de.

Pizzasalg

De andre i klassen jobber med ulike prosjekter som en innsats for andre.

– En gruppe skal bake og selge pizza, og også her går pengene til veldedige formål, sier Vist, Overvik, Moen og Hopland.

Les forrige sak:
Malvik kommune opplever en oppblomstring av covid-19 tilfeller. På to uker har over 20 personer blitt bekreftet smittet. Foto: Guro Storli Aune
Opphever ventekarantene etter negativ test

16 barn og seks ansatte var i karantene

Close