-1 °C Stjørdal, NO
18/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Disse to skal styre Malvik

Hoseth blir ordfører – Sveian fortsetter som varaordfører

Trond Hoseth (t.h.) blir ny ordfører i Malvik. Ole Herman Sveian (t.v.) fortsetter i jobben som varaordfører. Trond Hoseth (t.h.) blir ny ordfører i Malvik. Ole Herman Sveian (t.v.) fortsetter i jobben som varaordfører.

Trond Hoseth (Ap) blir ordfører og Ole Herman Sveian (Sp) varaordfører i Malvik de kommende fire årene.

Ved kommunevalget fikk Arbeiderpartiet elleve mandater og Senterpartiet seks mandater. Dette utgjør til sammen et flertall på 17 mandater. Kommunestyret i Malvik består av 31 representanter og det trengs dermed 16 for å få flertall.

I en pressemelding fra de to partiene heter det at det er inngått avtale mellom Arbeiderpartiet og Senterpartiet i Malvik om fordeling av de viktigste vervene ved konstituering av nytt kommunestyre 14. oktober 2019.
– Trond Hoseth fra Arbeiderpartiet blir ordfører og Ole Herman Sveian fra Senterpartiet fortsetter som varaordfører. Partiene er også enige om fordeling av leder og nestlederverv for utvalg, samt formannskapsplasser. Arbeiderpartiet får tre plasser i formannskapet, Senterpartiet får en. Senterpartiet får leder for utvalgene oppvekst og kultur, og helse og velferd samt nestleder i utvalg for Areal og samfunnsplanlegging. Arbeiderpartiet får leder i utvalg for areal og samfunnsplanlegging (ARESAM) og nestledere i utvalg for oppvekst og kultur, og helse og velferd. Partene er enige om å framforhandle en politisk avtale hvor hovedlinjene for det politiske samarbeidet nedfelles, står det i pressemeldingen.

– Vi mener vi har hatt et godt samarbeid de 12 siste årene og vi er glade for at vi har en felles intensjon om god utvikling av Malvik kommune i kommende periode, sier påtroppende ordfører Trond Hoseth.

– Dette er en løsning vi mener vil gi en trygg og forutsigbar styring av Malvik de neste fire årene, sier varaordfører Ole Herman Sveian.

Les forrige sak:
SKAPER TRYGGHET: For de tre i demensteamet i Malvik kommune dreier mye av jobben seg om å legge til rette for at de demente klarer seg best mulig på egen hånd lengst mulig. Fra venstre: Lars Tore Haugan, Guri Hamran og Silje Beate Sollien.
Lager et vennlig samfunn for personer med demens

- Det er vondt og vanskelig å være pårørende til en demenspasient

Close