1 °C Stjørdal, NO
17/10/2021

XC60
XC90
Header-Bingo-uten dato
XC40

Sikret seg årets kuleste sommerjobb: – Jeg ble litt overrasket

– Vi får mye frihet i prosjektet, og det er opp til oss hvordan vi gjør det

Disse ungdommene skal både underholde og lære andre unge i kommunen om lokal gårdsdrift i sommer. Fra venstre: Guro Kvernrød, Thomas Korssjøen Hiberg, Mathias Berg og Jørn Einar Skrødal. Disse ungdommene skal både underholde og lære andre unge i kommunen om lokal gårdsdrift i sommer. Fra venstre: Guro Kvernrød, Thomas Korssjøen Hiberg, Mathias Berg og Jørn Einar Skrødal.

Hele 30 ungdommer sendte inn søknad da kommunen etterlyste mikrobloggere i sommer.

Etter planen skulle de ansette to ungdommer til å oppsøke gårder og opplyse ungdom om lokalmatproduksjon i sommer, men med flere gode søkere, endte de opp med å ansatte fire.

Det var til slutt Guro Kvernrød (19), Thomas Korssjøen Hiberg (19), Jørn Einar Skrødal (18) og Mathias Berg (17) som imponerte kommunen mest og sikret seg kommunens kuleste sommerjobb. Kvernrød og Korssjøen Hiberg skal jobbe med tekster og bilder, mens Skrødal og Berg skal jobbe med videoproduksjon.

Overrasket

– Jeg ble litt overrasket over at det var så mange som søkte. Jeg tenkte det ville være en del, men ikke så mange, sier Thomas Korssjøen Hiberg.

I løpet av en periode på tre uker i sommer, skal han sammen med Guro Kvernrød dra med seg resten av kommunens unge innbyggere på en digital lokalmatreise, der de håper på å skape engasjement gjennom bilder og tekst.

– Planen er å ta fine og interessante bilder som vi kan legge ut på kommunens digitale kanaler. Vi kommer til å arbeide med å komponere en tekst som fanger interesse. Folk er gjerne utålmodige på sosiale medier, så den kan verken være for kort eller for lang, smiler Guro Kvernerød.

Humoristisk vri

Jørn Einar Skrødal og Mathias Berg har sin unge alder til tross allerede god erfaring innen media og filmproduksjon. Berg er ansatt ved Storken Media, mens Skrødal på sin side har jobbet som vikar i NRK Newton. I tillegg går de begge ved medielinja ved Ole Vig.

– Vi får mye frihet i prosjektet, og det er opp til oss hvordan vi gjør det. Vår plan er å dra rundt til gårdene og lage «vlogger» (videoblogger), da får følgerne være med oss rundt på besøket. Hensikten er at det skal være lærerikt, samtidig som vi underholder med en humoristisk vri, forklarer Berg.

Ungdommene forteller at de ikke alltid kommer til å besøke samme sted samtidig, og at noe av innholdet egner seg best som tekst og annet i videoformat. Det første de skal gjøre er å finne aktuelle gårder.

– Vi har ikke avklart hvor mange gårder vi skal besøke enda, men målet vårt er å produsere en video per plass vi besøker, sier Skrødal.

Stiller «dumme» spørsmål

Thomas Korssjøen Hiberg er oppvokst på gård og har god erfaring med gårdsdrift og matproduksjon.

– Jeg kjenner til de fleste prosesser og kan mye, men det som faller naturlig for meg er ikke like åpenbart for andre. Det er mange som ikke vet hvordan gårdsdrift fungerer, forklarer han.

De øvrige tre ungdommene tror imidlertid at deres manglende erfaring på området kan være til deres fordel.

– Vi stiller de «dumme» spørsmålene på folkets vegne, samtidig som det faller inn som en naturlig del av underholdningen, forklarer de.

Imponert

– Vi ansatte to ekstra fordi vi ser at dette er positivt for Stjørdal og våre aktører. Da vi fikk så mange søkere, bestemte vi oss for å dra til, forklarer Torbjørn Berg Strømstad i Stjørdal kommune.

Petter Sevatdal Mollerup vil fungere som kontaktperson for ungdommene. Han forteller at de fikk inn så mange gode søknader at det var vanskelig å velge, men han er svært fornøyd med de fire som skal bidra med innholdet på kommunens ulike kanaler i sommer.

– Vi har to flinke grupper som jeg er veldig imponert over. De skal få eksperimentere litt selv og utforske kanaler som vi ikke nødvendigvis benytter til vanlig, som for eksempel Tiktok, for å se hva som fungerer. De unge bruker det digitale på en helt annet måte enn vi gjør, så jeg tror vi får se mye bra og forskjellig, sier Sevatdal Mollerup.

Les forrige sak:
Mann stjal en halv million kroner fra arbeidsgiver. Nå blir det fem måneder bak murene

Dømte hadde stor tillit i arbeidsforholdet

Close