10 °C Stjørdal, NO
17/09/2021

Header-Bingo-uten dato
Spar Hegra uke 37

Disse ungdommene vil markere seg i samfunnet

Her er ungdommene som er valgt inn i ungdomsrådet

Her er ungdommene som er valgt inn i Stjørdal ungdomsråd for perioden 2021 og 2022, fra v. medieansvarlig Sondre Sandø Lundemo, leder Mats Jenssen Matberg, Heljar Dahl, Julie Barstad, Marion Ovidt, Signe Hognes, Anna Elise Vigdenes, Lidya Berhe og Sol Angelica Berg Stavnes. På kne foran Ayaan Saleban Ismail og Ann Helen Høybakken. Foran i trappa Sara Dullum Wintervold, Adrian Fossbakk Bratseth og nestleder Helene Haugan. Her er ungdommene som er valgt inn i Stjørdal ungdomsråd for perioden 2021 og 2022, fra v. medieansvarlig Sondre Sandø Lundemo, leder Mats Jenssen Matberg, Heljar Dahl, Julie Barstad, Marion Ovidt, Signe Hognes, Anna Elise Vigdenes, Lidya Berhe og Sol Angelica Berg Stavnes. På kne foran Ayaan Saleban Ismail og Ann Helen Høybakken. Foran i trappa Sara Dullum Wintervold, Adrian Fossbakk Bratseth og nestleder Helene Haugan.

Mats Jenssen Matberg er nyvalgt leder av Stjørdal ungdomsråd.

Stjørdal ungdomsråd hadde sitt første møte mandag 30. august. Der ble Mats Jenssen Matberg valgt til leder, Helene Haugan som nestleder, mens medieansvarlig ble Sondre Sandø Lundemo.

Skal hjelpe til

Heidi Beitland og Kari Christensen er begge veiledere i Stjørdal ungdomsråd. Heidi Beitland er opptatt av å sette fokus på hva ungdomsrådet står for, som er å representere alle ungdommene i kommunen.

– Vår jobb er å hjelpe ungdomsrådet, slik at medlemmene får «verktøy som» de trenger til å fremme sine og ungdomsgruppens meninger om hvordan det er å være ung i Stjørdal. Ungdommene er eksperter på sine liv, hva som er viktig for dem og hva de tenker vil være viktig i utviklingen av Stjørdal, sier Beitland.

Barn og ungdom sin rett til deltakelse og innflytelse er nedfelt både i FNs barnekonvensjon og i norsk lovverk. Kommuneloven pålegger alle kommuner å ha et ungdomsråd.

– Viktig ­informasjonskilde

Beitland forteller at ungdomsrådet bidrar til å skape positive ringvirkninger.

– Informasjon om de unges ønsker og behov er avgjørende for at kommunen skal kunne utvikle det beste velferdstilbudet for alle innbyggere. Ungdommen sine uttalelser er en viktig informasjonskilde for kommunens administrasjon og politikere, forteller Beitland.

Les forrige sak:
Christer Nilsen og Anne Berit Sivertsen er klar for å ta med Lånkerevyen hjem til Trudvang.
Nå tar de med seg revyen hjem: – Vi har kjent på hvor mye sjel det er i huset her

Etter et år med restriksjoner, mindre forestillinger, og på annen scene, […]

Close