14 °C Stjørdal, NO
22/05/2019

DMS i Stjørdal utvider

- Vi har hatt en positiv utvikling ved DMS i Stjørdal med nye tilbud. Nå kommer helsereformen. DMS må få fortsette sin positive utvikling til beste for innbyggerne, sier Stjørdal ordfører Johan Arnt Elverum og enhetsleder ved DMS i Stjørdal, Ann Sissel Helgesen.


– Vi åpner jordmorpoliklinikk i neste uke. Tidligere i år har vi fått på plass en uroligisk poliknikk og ansatt en ernæringsfysiolog. DMS ligger i Stjørdal og gir et tilbud til pasienter i fire av de samarbeidende kommunene i Værnesregionen. Det er Tydal, Selbu og Meråker foruten Stjørdal, sier hun.

– Det er en viktig del av vårt tilbud at vi kan tilby behandling her ved DMS i Stjørdal. Dermed trenger ikke pasientene alltid å ta turen helt til sykehuset. Dessuten er behandling ved DMS en billigere løsning enn sykehuset.

 

Budsjettet

Coop Storlien artikkelnivå

– Vi får meldinger om mulige innsparinger når Helse Nord-Trøndelag skal ta over ambulansedriften i fylket. Så langt har samarbeidet mellom kommune og sykehuset vært meget positiv. Det er synd hvis vi blir rammet av innsparinger som går ut over vårt tilbud, sier Ann Sissel Helgesen som heller ser at aktiviteten ved DMS i Stjørdal skal vokse:

– Vi har nye poliklinikker. Fra årsskiftet kommer samhandlingsreformen for å desentralisere helseoppgaver. Da er det stikk i strid med tidligere føringer å begrense aktiviteten ved DMS, sier hun.

Ordfører Johan Arnt Elverum er opptatt av å styrke aktiviteten ved DMS i Stjørdal:

– Vi har så langt hatt et godt samarbeid med sykehuset. Stjørdal har mottatt mye heder for vår satsing på DMS. Det viser ikke minst gjentatte besøk fra statsråder og nylig besøk også av statsminister Jens Stoltenberg som fikk en konkret innføring i drift av DMS. Dette er en modell som andre skal lære av.

 

Nå er det bare noen måneder til vi skal sette i gang den nye helsereformen og der vil DMS være sentral. Man kan ikke satse lokalt og trekke tilbake penger. Kommunene skal ikke lastes fordi Helse Nord-Trøndelag skal ta over ambulansedriften i fylket, sier ordfører Elverum som vil bruke alle tilgjengelige midler og hele kontaktnettet for å sikre DMS i Stjørdal.


Les forrige sak:
Container-ran på høylys dag

-Et meget pent røkebord ble raskt observert og hentet fram, men […]

Close