12 °C Stjørdal, NO
30/07/2021

Dobbelt så stor butikk

FORNØYD: Malvik kommune, her ved daglig leder i Malvik næringsutvikling Ole Chr. Iversen (t.v) og varaordfører Knut Sjøvold, er fornøyd med at Hommelvik Jernvare AS leier industrihallen og utvider butikken.

 

Hommelvik Jernvare AS utvider nå sine lokaler til nesten det dobbelte og blir fullsortiments trelast og byggvarebutikk.

Etter at Malvik kommune kjøpte industrihallen som ligger ved Hommelvik skole får nå Hommelvik jernvare sårt tiltrengte arealer blant annet til trelastutsalget.

Jevn økning
Kjell Stenfjell etablerte jernvarebutikken i Hommelvik for 14 år siden, og drev noen år alene på ca 100 kvadratmeter i lokalene etter Vika Bilservice. For tjue år siden kom Nils Lundberg og Geir Bøe med i bedriften og sortimentet ble utvidet til også å omfatte trelast. Nå skal de nye 550 kvadratmeterne huse trelastutsalg. Resten av lokalene blir byggvarer med alt fra skruer til maling, verktøy og utstyr.

-Vi har hatt en jevn omsetningsøkning hele veien, sier Kjell Stenfjell, som forteller at bedriften nå ansetter flere folk i forbindelse med utvidelsen.

Viktig for Hommelvik
Varaordfører Knut Sjøvold ser på utvidelsen av jernvarebutikken som viktig i forhold til tettstedsutviklingen i Hommelvik.

-I Hommelvik vil det jo skje mye framover og det er viktig for kommunen å bidra slik at også eksisterende næringsliv får gode vilkår, sier Sjøvold. Han viser til at det er mange fordeler med at den nedlagte industrihallen nå blir tatt i bruk av Hommelvik Jernvare.

-En av de viktigste effektene er at vi får full kontroll på trafikken til og fra hallen. Inn og utkjøring vil bli fra motsatt side i forhold til skolebygningen slik at all trafikk vil bli fjernet fra skoleområdet.

Daglig leder i Malvik næringsutvikling, Ole Christian Iversen mener det er vel anvendte penger fra kommunens side.

-Jeg ser bare fordeler med dette. Kommunen har kjøpt en viktig tomt i Hommelvik sentrum og leier ut bygningen til Hommelvik jernvare. De er en viktig aktør i det lokale næringslivet og vil med dette få et enda bedre tilbud, sier Iversen.

Hommelvik – Sjøside-effekt
Om ikke lenge starter byggingen av leilighetskomplekset på Hommelvik Sjøside. Kjell Stenfjell ser optimistisk på framtida.

-Det blir vel ikke den helt store handelen med de som flytter inn i nye leiligheter på sjøsiden, sier han. Men alle de som kjøper eldre boliger skal sikkert pusse opp og da vil vi kunne tilby det de behøver, sier Stenfjell.

Kjell Stenfjell regner med at ombygging av butikk og flytting av trelastutsalg vil være ferdig før påske. Da blir de medlem av Malia-kjeden som eies av Maxbo.

-Du kan si det sånn at vi nesten blir en Maxbo-butikk, men skal du pusse opp et rom, vil du finne alt du trenger her når butikken er ferdig ombygd i løpet av april, forteller Stenfjell.

Les forrige sak:
Agrisjå 2008 (bildet)i Stjørdal ble en suksess. Arrangørene vil også i August 2011 vise messa fra sin beste side ved Sandskogen og Fjellhallen i Stjørdal.
Agrisjå 2011 i rute

Utstillere, publikum og samarbeidspartnere ønskes velkommen til Stjørdal og Agrisjå 2011 […]

Close