17 °C Stjørdal, NO
05/08/2020

Doblet bemanningen på ett år

– Folk i Meråker er flinke til å bruke lokale leverandører, og alle våre oppdrag er i bygda

OPPTUR: Morten Stenmo, eier av Stordalssaga, har opplevd et stort løft det siste året.

I fjor tok Morten Stenmo over som eneeier i Stordalssaga AS. I løpet av året har snekkerbedriften mer enn doblet bemanningen og på sikt kan staben bli økt med ytterligere en håndverker.

– Jeg hadde litt hjelp av en av mine ansatte da jeg tok over, men i løpet av perioden har vi økt til fire mann. Nå har vi ordre hele vinteren, sier Stenmo.
Stordalssaga AS er opprinnelig en bygdesag som tok på seg leiesaging fra folk i nærområdet. Etter hvert oppsto et behov for å utføre mindre snekkeroppdrag, og i dag er bedriften mer eller mindre et rent snekkerfirma som tar på seg saging innimellom.
I tillegg kjøpte Stenmo nylig opp Kopperå Tynnplateverksted, og en av de ansatte, Christoffer Undseth, har fått opplæring i å produsere pipebeslag, takrennebeslag og andre produkter laget av blekk.
– Folk i Meråker er flinke til å bruke lokale leverandører, og alle våre oppdrag er i bygda. Det er vi glade for, sier Stenmo. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

SNART I MÅL: På kun ett år er bemanningen doblet i det lille snekkerfirmaet Stordalssaga, og nå er firmaet i sluttfasen med deres aller største enkeltoppdrag. Fra venstre: Christoffer Undseth, Jacob Lund-Tangen, Sivert Johannes Skavmo og Morten Stenmo.
Stort hytteprosjekt

Nå er de fire snekkerne i ferd med å avslutte firmaets største enkeltoppdrag, et stort hytteprosjekt i det nye hyttefeltet Blåbærbakken i Fagerlia.
– Vi nærmer oss slutten, og har holdt på i et halvt år med prosjektet. Ved at vi nå er involvert i dette prosjektet kan det dryppe nye hytteoppdrag på oss i årene fremover, uten at jeg har tenkt så mye på det, sier Stenmo.
En annen mulighet er selv å kjøpe en tomt og sette opp hytte for salg.
– Jeg har vært inne på tanken, men ingenting er bestemt, sier han.

Sier ikke nei

Vanlige oppdrag for Stordalsagas fire ansatte er restaurering, utbygginger og utskifting av vinduer.
– Vi prøver å ikke å si nei til nye oppdrag, og hvis oppdragsmengden fortsetter som det har gjort kan det hende vi øker staben med ytterligere en person, sier Stenmo.
Samtidig er han redd for at firmaet skal bli for stort.
– Det er stor forskjell på å være alene og, som nå, å ha ansvaret for tre mann. Jeg bruker stadig mer tid på administrasjon, og på å følge opp oppdragene og de ansatte. Jeg føler på ansvaret, og bruker mye tid på å gruble. Det viktigste for meg er at firmaet går så bra at de ansatte har nok å gjøre og får utbetalt lønn, sier han.

 

Les forrige sak:
Språkguru snakker om «bibelspråket»

Landets første språkdirektør kommer til Kimen

Close