14 °C Stjørdal, NO
28/09/2021

XC40
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
Spar Hegra uke 39

Doblet fjorårets omsetningsbudsjett

Etablerte nytt selskap for å komme seg inn i havnæringen

Daglig leder i GreenFox Electro AS Erling Aspen er fornøyd med hvordan selskapet har utviklet seg det siste året.

Selskapet GreenFox Electro AS opplevde en meget god utvikling i 2020. Nå går de mot et spennende år med flere ansettelser og spennende prosjekter.

På Tangen i Stjørdal holder bedriften GreenFox Electro AS til. Selskapet ble opprettet for snart fem år siden, og utvikler og produserer måle- og styringssystemer innen industriell loT (Internet of Things).

Kundene til GreenFox bruker løsningen til overvåkning og styring av sine produkter. Løsningen kan brukes i alle bransjer, men per i dag leverer selskapet de fleste av sine produkter innen transportbransjen, energisektoren og vannbehandling.

Kundene opplever større fleksibilitet sammenlignet med standard-løsninger på markedet, mer presis styring og reduserte kostnader. Den kompakte løsningen, som er fysisk mye mindre enn alternative løsninger, bidrar også til enklere logistikk og økt bærekraft. Vi har en kompetanse i selskapet som er helt unik, sier Erling Aspen.
Flere ansatte

I januar 2020 overtok Aspen daglig leder-rollen etter gründer og utvikler Roger Gullikstad, som nå fokuserer fullt på videreutvikling av produktene og kundetilpassede løsninger.

Sammen med Terje Wahl, som er teknisk ansvarlig og styreleder, har selskapet en sterk grunnmur og kompetanse med flere spennende selskapsetableringer bak seg.

De siste årene har de bygd opp en stab med god kompetanse innen både software- og hardwareutvikling. Ifølge Aspen har det siste året vist god videreutvikling.

For litt over et år siden var det kun to ansatte i GreenFox, i dag er vi seks og i starten av mars kommer det to til, forklarer han.
Etablert datterselskap  

I løpet av fjoråret opplevde de at en del spennende prosjekter ble lagt på is på grunn av covid-19-situasjonen. Imidlertid har de stått på og jobbet mye med markedet og fått nye kunder.

For et års tid siden var vi midt i en periode hvor det var litt mindre tid til å fokusere på dette. Nå har vi fått opp aktiviteten i større grad, sier Aspen.

Blant annet etablerte de et datterselskap kalt GreenFox Marine AS, som en egen satsning innen havbruksnæringen.

– Vi har et spennende prosjekt på gang rettet mot havbruksnæringen. Her er vi i dialog med flere av de største aktørene i Norge. Produktet synes vi er så spennende at vi ikke ønsker å utdype for mye om dette enda. Her har de også sendt inn en patentsøknad forklarer han videre.

Det Aspen imidlertid kan røpe, er at de er på jakt etter nye softwareutviklere, gjerne med lokal tilhørighet i nordre del av fylket.

Budsjett på ni millioner kroner

For 2019 hadde GreenFox Electro AS rundt to og en halv million kroner i omsetning. Like før julen 2020 gjennomførte selskapet en emisjon, hvor de fikk hentet inn over fire millioner kroner i frisk kapital. Dette skal ha gitt selskapet en base til å vokse.

– Vi hadde en omsetning på cirka fire millioner nå i 2020. Vi har fremdeles et underskudd, men vi har nok erfaring med å etablere selskap at vi har et langtidsbudsjett som tilsier at vi skal ha det slik nå, forklarer Aspen.

Det tar tid å bygge nye bedrifter. Imidlertid er budsjettet for året 2021 en dobling av 2020 omsetningen. Her har de et budsjett på rundt ni millioner kroner.

– Mye av dette har vi allerede dekket gjennom de prosjektene vi nå jobber med. Vi budsjetterer med et null resultat for 2021, men vi ligger likevel foran skjema sier han videre.

Les forrige sak:
Fraråder reise til og besøk fra det sentrale østlandsområdet

- Ytterligere tiltak kan komme, skriver kommunen i en pressemelding

Close