14 °C Stjørdal, NO
22/05/2019

Dokumenterer frivillighet

De ønsker å fotodokumentere frivillighet i Stjørdal kommune. Frivillighetssentralen inngår et samarbeid om dokumentasjon av dugnad og frivillighet med Stjørdal Fotoklubb som reiser ut på fotooppdrag. Lag og foreninger eller privatpersoner oppfordres til å kontakte Frivillighetssentralen i prosjektet “ Frivillighetsglimt Stjørdal 2011”.

 

Prosjektet “Frivillighetsglimt fra Stjørdal 2011” skal vise fotoglimt fra en bred frivillighet der ulønnet dugnadsarbeid kan være en av flere innfallsvinkler. Kristina Aurdal ved Frivillighetssentralen i Stjørdal sier prosjektet skal presenteres i desember på FN sin dag for frivillighet.

 

– Vi har inngått et samarbeid med Stjørdal Fotoklubb og får dermed med oss kompetente fotografer når et bredt utvalg av frivillighet skal dokumenteres. 2011 er EUs internasjonale frivillighetsår. På samme tid jobber vi i Frivillighetssentralen i samarbeid med Stjørdal musikkråd, Stjørdal Idrettsråd, Frifo og Stjørdal kommune om å utarbeide den første frivillighetsplanen for Stjørdal kommune. Gjennom fotografering vil bildene vise mye av den dugnadsinnsats som legges ned, sier Kristina Aurdal ved Stjørdal Frivillighetssentral.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Fotoklubben glade for oppdrag

Stjørdal Fotoklubb med et 40-talls medlemmer har sine faste medlemsmøter ved prestegårdskafeen på museet. Leder i klubben, Oddvar Auran, synes dette oppdraget er midt i blinken for fotoklubbens medlemmer.

 

– I tillegg til at andre selv dokumenterer sitt frivillige arbeid skal også vi ute i felten og knipse bilder av frivillighet. Våre fotomedlemmer innehar etter hvert en god fotoforståelse godt rustet til å kunne ta et slikt oppdrag. Det er viktig at registrering av aktivitetene skjer i riktig rekkefølge understreker Auran fra fotoklubben og Aurdal fra Frivillighetssentralen. “Frivillighetsglimt Stjørdal 2011” dokumenteres ved at lag og foreninger eller privatpersoner fyller ut et registreringsskjema. Her skal tittel på arrangementet, type arrangement, arrangør, sted og tid dokumenteres i tillegg til antall deltakere og antall frivillige. Om laget har egne bilder som blir tatt i løpet av høsten tar Frivillighetssentralen eller fotoklubben gjerne imot disse.

 

Fyll ut skjema få besøk

– Fyller laget eller foreningas skriveføre ut registreringsskjema så koordinerer vi med fotoklubben behovene for fotografering av aktiviteten. Vi har som målsetting å dokumentere mest mulig frivillighet i Stjørdal i løpet av høsten, sier Kristina Aurdal. Auran og Aurdal som nå samarbeider tett utover høsten om dette prosjektet sier det utføres veldig mye frivillighet og gratisarbeid rundt om kring.

 

-Vi håper gjennom dette prosjektet nettopp å vise mangfoldet og omfanget av frivillighet og dugnad. Det er på tide at dette løftes mer fram i lyset, sier Kristina Aurdal. Arbeidet som nå startes opp kan ende opp i en større dokumentasjon av frivilligheten i kommunen der kanskje også omfang blir registrert.

 

-Vi er opptatt av at frivillighet skal bli mer synlig i samfunnsdebatten også. Selv om den trolig finnes overalt kan det være vanskelig å synliggjøre alle arrangement og aktiviteter som foregår på dette området og hva de betyr for lokalsamfunnet og enkeltmennesket, sier Kristina Aurdal ved Frivillighetssentralen. Lag og organisasjoner oppfordres til å melde fra om arrangement som ønskes dokumentert. En stor markering settes opp i Stjørdal kino 5.desember på FNs dag for frivillighet. Kanskje kan du/dere bli en del av denne store merkedagen! Mail med forespørsler kan sendes: Frivillghetssentralen: k_ aurdal@hotmail.com. Tlf 47 08 78 58 eller fotoklubbens: finnwold@ntebb.no.  

 

 

 

Les forrige sak:
Vant 14,4 millioner – heilt toillat!

    Etter fire anrop på mobilen skjønte nok stjørdalskvinna at […]

Close