-3 °C Stjørdal, NO
29/02/2020

Dømt for å ha kjørt 95 i 60-sone

Kvinnen suste gjennom fartskontrollen bare minutter etter at UP var på plass

Stjørdalskvinnen ble målt til 95 km/t i 60-sonen i Elvran midt på en onsdag. (Foto: Utrykningspolitiet) Stjørdalskvinnen ble målt til 95 km/t i 60-sonen i Elvran midt på en onsdag. (Foto: Utrykningspolitiet)

Utrykningspolitiet rakk såvidt å riggge seg til kontroll før en kvinne suste gjennom fartskontrollen i 95 km/t i en 60-sone. Nå har kvinnen fått råkjøringsdommen av Inntrøndelag tingrett.

Det var midt på dagen en onsdag i februar at UP hadde tatt oppstilling på fylkesveg 705 i Elvran. En stjørdalskvinne i 30-årene tråkket altfor hardt på gassen og ble målt til 95 i 60-sonen i Elvran sentrum. Kvinnen erkjente de faktiske forholdene da hun møtte i tingretten nylig. I følge direktiv fra Riksadvokaten straffes råkjøring på dette nivået med 12.000 kroner i forenklet forelegg og 13.500 kroner ved en hovedforhandling i retten.

Kvinnen som er bosatt i Stjørdal ble i retten dømt til å betale 12.000 kroner i bot og er fratatt førerkortet for seks måneder. Hun vedtok dommen på stedet.

Les forrige sak:
60 METER OVER BAKKEN: Denne ekvipasjen skal utføre geofysiske målinger i Selbu og Tydal i de fire kommende ukene. (Foto: NGU)
Skal måle Tsjernobyl-rester

Lavtflyging med helikopter i en måned

Close