10 °C Stjørdal, NO
19/06/2021

Header-Bingo-med dato
SparHegra uke 24

DPS markerte 5 år

 

Innbudte gjester, brukere og ansatte markerte at Distriktspsykiatrisk senter (DPS) i Stjørdal rundet fem driftsår. Bandet Plasebo tilknyttet senteret smeltet hjertene til de fleste da Nina Grønlie fremførte den tankevekkende sangen “Tankene”.

 

DPS i Stjørdal åpnet dørene offisielt 1.februar i 2006. Åpenhet ble fra første dag løftet høyt, og det viderefører dagens ledelse ved senteret gjennom å gjøre tilbudene bedre kjent både for brukere og innbyggerne i Værnesregionen. Åpenhet ved DPS Stjørdal har flere dimensjoner. Bygget og senteret er oppført på historisk grunn. Arkeologer fant spor etter langhus på tomten som viser aktivitet i området gjennom flere tusen år.. Ny historie skrives når DPS utvikler et bredt tilbud innen psykiatrien, et område som gjerne sliter med mange myter, men som samtidig er mer gjeldende enn vi kanskje vil tro. Mellom 15-30 prosent av befolkningen har en eller annen psykisk lidelse. Åpenhet er derfor viktig for at det skal bli en lettere hverdag for den og de det gjelder.

 

Åpning med pomp og prakt
Stjørdal mannskor fikk æren av å åpne 5 års markeringen, før avdelingsoverlege Bjørn Enstad ønsket velkommen. De fremmøtte fikk en orientering av fem år med DPS fra avdelingsleder Ann Inger Leirtrø før Klinikkleder Hilde Ranheim fremførte en hilsen til alle tilknytta DPS og aktører som Helse Midt-Norge og kommunen. Stjørdals ordfører, Johan Arnt Elverum, la vekt på senterets betydning i denne regionen og var glad for at sengeposttilbudet opprettholdes. Etter bespisning underholdt senterets eget band, Plasebo, og imponerte med sin fremføring av “kjærlighetsvisa”, “dovn on the corner”, “bad moon rising” og lokalkomponerte “Tankene”, skrevet og fremført av Nina Grønlie sammen med bandmedlemmer.

-Det er første gang jeg skriver en sang, og det tok to timer å få den ferdig, sa Nina Grønlie ved DPS etter en musikalsk fremføring som tydelig rørte ved publikum i gymnastikksalen under 5-års markeringen. DPS- senteret har i følge seksjonsleder Eva May Rygh, hatt en fin utvikling. DPS oppsto i kjølvannet av Halsen psykologiske senter og Sør-teamet tilknytta Levanger Sykehus tilbake i 2005-2006. Den siste tiden har senteret blitt berørt av mulig nedleggelse av sengeposter, noe ordfører i Selbu og leder av regionrådet i Værnesregionen Inga Balstad er glad for ikke iverksettes.

– Vi har sett at brukere har sagt i fra, og at de er fornøyde med tilbudet på DPS i Stjørdal. Poliklinikk og sengeposter her utgjør kompetansefremmende tilbud der våre ansatte kan få veiledning og faglig oppdatering, sier Inga Balstad, som opplevde senteret som gjest under 5-års markeringen.

Nina Grønlie sang sin egenkomponerte  “Tankene” og rørte ved publikum denne dagen.

Les forrige sak:
Vårt kattehold – mye verre enn pelsdyrholdet!

  I lang tid har de store medier – spesielt TV,  […]

Close