5 °C Stjørdal, NO
21/03/2019

Drakk alkohol for første gang – skallet og slo politimann

|| Illustrasjonsfoto||

Det oppsto krangel da mannen tidlig i 20-årene kom i kontakt med en sjåfør som kunne kjøre ham hjem fra festen på Remyra grendehus i Stjørdal. Mannen påsto at sjåføren kom med rasistiske utsagn og kalte den unge mannen og vennene «svartinger» og «negre» eller lignende. Da ble den unge mannen svært sint.

Da politiet kom til stedet var det en stor gruppe personer utenfor grendehuset. De to polititjenestemennene forsøkte å skaffe seg oversikt og informasjon om hva som foregikk, og det var da den unge mannen nektet å oppgi personalia til politiet. Da tjenestemennene startet visitasjon av mannen for å identifisere vedkommende strittet han i mot og dyttet en politimann i brystkassa. Etter litt tumulter knyttet mannen den ene neven og slo politimannen hardt i ansiktet. Polititjenestemennene klarte å få kontroll på mannen, men da han skulle føres inn i politibilen kastet han hodet bakover og skallet samme polititjenestemann i ansiktet.

Da han møtte i retten forklarte den unge mannen at han husker veldig lite av det som skjedde utenfor festlokalet. Før denne kvelden hadde han aldri drukket alkohol, og han kjente at han ble beruset. Han forklarte at han ble veldig sint da den ene personen kom med rasistiske utsagn og at han ikke kunne kontrollere seg.

En enstemmig tingrett er klar på at vold mot politiet er en alvorlig lovovertredelse. Dermed ble mannen tidlig i 20-årene dømt til ubetinget fengsel i 30 dager.

Coop Storlien artikkelnivå

Les forrige sak:
||
Marte satte verdensrekord

Et kvart tonn, 250 kilo, løftet Marte Elverum fra Elvran under […]

Close