2 °C Stjørdal, NO
19/02/2019

Drilliade på høyt nivå

|||| Stjørdal Drilltropp arrangerte Stjørdalsdrilliaden 2017 i Skatvalshallen lørdag, med treninger hele søndag. To av trenerne i troppen er Martine Isabelle Andersen (22) og Hannah Forbordsaune (20).|En av de lokale profesjonelle utøverne i tropp senior er Thea Hanssen. Her i aksjon lørdag med en imponerende oppvisning.|Iselin Risberg Elverum i aksjon på gulvet i Skatvalshallen under Stjørdalsdrilliaden 2017.||

Den interne drilliaden er en forberedende oppvisning før konkurranser i twirling og drill starter for fullt i februar-mars neste år. En samarbeidstropp sammen med seniortroppen utgjør de eldste utøverne. Troppen som er en av landets ledende blant 15-20 konkurranseklubber, har også god rekruttering blant åtte aspiranter. Leder i Stjørdal Drilltropp, Jørn Tore Hanssen er fornøyd både med innsats og nivå på utøverne etter lørdagens drilliade i Stjørdal.

– Vi har gjennomført en flott drilliade med godt besøk av publikum, og for noen utøvere var dette første møtet med uniformert oppvisning i en gymnastikkhall. Denne gang hadde vi med oss en tilreisende profesjonell instruktør fra Nederland. Mathias Langseth Eliassen, profesjonell utøver og instruktør fungerte som dommer sammen med vår hovedtrener Line Tollefsen. Vi hadde denne gang med deltakere fra Horten, Romerike drillkorps, Stavanger og trener Martine Isabelle kommer fra drilltropper på Andøya og Bodø. Nye lokale utøvere, aspiranter, juvenile, preteen, junior og senior-klassene deltok lørdag. Disse hadde trening sammen hele søndag i Skatvalshallen, forklarer Jørn Tore Hanssen.

– Hva kan du si om rekruttering og utvikling med ferdighetsnivå?  

– Vi opplever nå en fin rekruttering og nivået på prestasjoner på trening og i konkurranser ser vi bare øker for hvert år. Våre juniorer ble norgesmestere i år, og vi skal delta under VM i Twirling i månedsskiftet mars-april 2018 på Lillehammer. Det er unikt og gledelig at Norge nå får VM.  Hovedtrener i drilltroppen på Stjørdal, Line Tollefsen, har med flere hjelpetrenere. To av dem er Hannah Forbordsaune (20) og Martine Isabelle Andersen (22).

– Hvor ofte trener klubbens drillutøvere for å nå de ulike nivå i ferdighet?

– Det er treningstid alle ukedager unntatt onsdag. Vi starter med oppvarming. Program på hver trening varierer samtidig som utøverne trener på egne ferdigheter i X-trut, One baton, Two baton og flere andre som drilldans og tropp. Hovedtrener Line Tollefsen følger utvikling og nivå til hver enkelt. Alle skal gjennom eget program med variasjon i øvelsene. Troppens åtte nye i klubben hadde sin debut solo-opptreden nå lørdag. En av de yngste var Carla Lund Akselsen på Two baton, som imponerte sitt publikum stort, forklarer trenerne Hannah Forbordsaune og Martine Isabelle Andersen.

Trener Hannah startet i drilltroppen høsten 2009, den gang med hovedtrener Anne Westerheim og ble rekruttert fra Skatval skolemusikk. Martine Isabelle drillet i Bodø og på Andenes før hun denne våren startet som hjelpetrener hos Stjørdal Drilltropp. Troppen er tilsluttet Norges Musikkforbund. 

Les forrige sak:
||
To av tre mulige i landsserien

Den første kamphelga i november ble tøff for SHK-jentene. Den gang […]

Close