4 °C Stjørdal, NO
03/03/2021

Maxus-endelig1
Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 08

Dro til fjells med hestene

Turen bød på flotte naturopplevelser

Det ble mange fine naturopplevelser på turen da både hester og turfolk tok turen til Skordalsvola rett etter nyttår. Det ble mange fine naturopplevelser på turen da både hester og turfolk tok turen til Skordalsvola rett etter nyttår.

Det ble en fin start på det nye året for hest og ryttere i Langstein. Turen gikk til toppen på fjellet Skordalsvola på frossent underlag.

De startet turen med hest ved lunningsplassen på Drogset i Langstein. Via Åkersetra gikk turen på frossen mark forbi Bjønnmyra. Ryttere med hver sin islandshest var Ailin Fløan og Eline Sæther. Hestene som ble med på tur var islandshestene Fantur og Petra. Flere tobente fulgte med på turen til fjellets topp. Ailin og Eline har tidligere vært på Åkersetra med hest, men herfra har føret tidligere vært for bløtt.

Frost i bakken gjorde det nå mulig å ta med islandshestene Fantur og Petra til fjells få dager etter starten på det nye året.
Frost i bakken gjorde det nå mulig å ta med islandshestene Fantur og Petra til fjells få dager etter starten på det nye året.

– Det går en våt sti opp til Bjønnmyra. På grunn av frost i bakken var det nå mulig å ta turen helt opp til fjellets topp med hestene. Vi dro sammen med turfølget Jon Fløan, Jorulf Fløan, Joakim Fløan, Asbjørn Saksvik, Anita Fløan, Linda Saksvik og Ingrid Skjervold, forteller de to fjellvante rytterne.

Jon og Jorulf Fløan hadde noen dager i forveien klargjort stien inn til vinterhogst, og den cirka ti kilometer lange turen bød på flere naturopplevelser.

- Hestene fikk litt rimfrost i pelsen, men turen gikk veldig fint, forteller Ailin Fløan og Eline Sæther.
– Hestene fikk litt rimfrost i pelsen, men turen gikk veldig fint, forteller Ailin Fløan og Eline Sæther.

– Jon og Jorulf mente forholdene lå til rette for en fjelltur med hest, og slik ble det. Etter Bjønnmyra er det en bratt bakke opp berget som ikke egner seg for hest, men siden vi nå kunne gå over myra kom vi oss opp gjennom skogen. Med høy luftfuktighet og minusgrader på toppen, fikk hestene noe rimfrost i pelsen. Dette gikk veldig fint selv om det noen steder var glatt. Det ble en flott start på det nye året for hester og turfolk, forteller rytterne Ailin Fløan og Eline Sæther.

Les forrige sak:
Ungdom siktet etter ran på bensinstasjon

Politiet har vært i avhør med siktede

Close