17 °C Stjørdal, NO
15/08/2020

Drømmeforhold

Martin Rolseth Øygarden har så vidt tid til en liten slurk saft før han fortsetter, mens f.v. Liv Moen, Monika Beitland, Marit Holand, Inger Beitland og Gunn M Fossen tar seg tid til en god pustepause på Hofstadvollen, der Christer Østerås og Daniel Buan var vertskap.

 

Sol, vindstille, hvite vidder og godt skiføre. Det ble rammen rundt den 35. utgaven av turrennet Almlivola Rundt på søndag. Rennet som har start og innkomst ved Forra IL sin skihytte ved Åstjønna, samlet i overkant av 200 deltagere, som alle fikk en uforglemmelig tur.

Mens våren begynner å ta skikkelig tak i lavlandet, så er det fortsatt mye vinter igjen til fjells. Mange fikk nok oppleve sesongens hittil flotteste skisøndag under Almlivola Rundt, og de flotte løypene, som for øvrig de trofaste løypekjørerne fra Skjelstadmark IL skal ha æren for, gjorde at mange valgte den lengste løypa på 24 kilometer til fordel for den på 14.

Løypesjef i Forra IL, Olaus Dalsplass, som selv tok turen rundt Almlivola, lenge etter at siste løper var gått i mål, sier at arrangørene er utrolig takknemlig overfor Roy Bjørgen og Adrian Hammer som bruker store deler av fritida si for å lage så fantastisk gode spor.

Dag Inge Korstad er leder av skigruppa i Forra IL, og han innrømmer at han hadde et optimistisk mål om rundt 200 deltagere. – Vi landet til slutt på 201 startende, og det som er ekstra gledelig, er at konkurranseklassen vokser fra år til år. I år var det faktisk 26 stykker til start da startskuddet gikk klokka 11 på søndag. Det var stjørdalingen Ole Kristian Smestad som ganske suverent vant årets renn, på tiden 1.11.18, mens skatvalsjenta Heidi Bye, som går for Inderøy IL, var raskeste dame med tiden 1.29.47 .

– Vi får alltid mange lovord om den flotte løypetraseen, forteller Korstad, men vi har kanskje aldri hørt så mye positivt som i år. Nå kan vi også glede oss over at samme løype blir oppkjørt med maskina fra Skjelstadmark annenhver fredag ut sesongen, og ellers med snøscooter og sporlegger av oss i Forra.

 

Ole Kristian Smestad vant en suveren seier under søndagens Almlivola Rundt.

Les forrige sak:
Vidar Johnsen spiller i kveld på Rampa.
Vidar Johnsen til Rampa i kveld

  Vidar Johnsen fra Haugesund er kanskje mest kjent som vokalist […]

Close