11 °C Stjørdal, NO
20/05/2019

Drømmer om hotell på Forbordsfjellet

Hotellkonge med visjonære tanker

Både ordfører Ivar Vigdenes og Arthur Buchardt har tro på høye hus. Men vil ordføreren følge Buchardts forslag om hotell på Forbordsfjellet? Både ordfører Ivar Vigdenes og Arthur Buchardt har tro på høye hus. Men vil ordføreren følge Buchardts forslag om hotell på Forbordsfjellet?

– Jeg kunne tenke meg å bygge et hotell på toppen av Forbordsfjellet, sa Arthur Buchardt til forsamlingen som var samlet til den 9. «Forsprang-konferansen» og stjal showet som siste innleder i konferansens første del.

Buchardt startet på sitt hjemsted Brumunddal omtalt som en stygg liten by.

– Stjørdal og Brumunddal har mye til felles. Jeg har spesialisert meg på å bygge hoteller, sier Buchardt som oppildnet forsamlingen og tok alle med på en imponerende reise blant store hoteller som han har satt opp.

– Dette er Scandic Lerkendal som er mest energieffektivt. Dette er Prøysen-huset som Snøhetta bygde og som jeg ga bort, sier Buchardt som opererer i hele Norden som han kjenner godt. Vi streifer forbi Hafjell og Clarion Hotel Helsinki der stjørdalingen Per Olav Bjørkås hadde en sentral rolle.

Liker tre

Moelv Limtre ligger i Ringsaker kommune som med sine 34.000 innbyggere er gode på tre. Limtre er brukt for å bygge Gardermoen og Vikingeskipet på Hamar. Buchardt liker tre. Nå er han i ferd med å bygge intet mindre enn verdens høyeste trehus i Brumunddal.

– Dette er svaret på kortreist og bærekraftig utvikling. Nå får vi et regjeringskvartal i tre. Vi skal bygge 1000 boliger i Moelv. Vi bygger nytt hotell i Hemsedal og skal bygge på den fineste tomta i Bodø, sier han og viser fram et spektakulært bilde med et hotell i høyden og en majestetisk utsikt:

Coop Storlien artikkelnivå

Beliggenhet

– Dette kan jeg kopiere på Forbordsfjellet. I våre mange prosjekter er by og land er like viktige. Det er muligheter over alt med beliggenhet som mantra. Utviklingen er basert på kommunikasjon: Hvordan komme dit og hvordan komme heim igjen? Hvem er kundene? Hvor kommer de fra? Det må være lett å komme dit og lett å komme hjem. Mange turister reiser til Oppdal og Røros for kurs og konferanser med turisme og opplevelser. Hoteller må tilby en blanding; ta det profesjonelle markedet i uka og slippe til familier i helga. Spørsmålet er hva du skal bygge. Vi bygger annerledes i Bodø enn på Lerkendal eller Stockholm sentrum. Dette er en eksakt vitenskap som veldig få kan; bare én kan, sier Buchardt med et glimt i øyet og kreditt til sin sønn. Du må kjenne hvordan Norden ser ut og kundene beveger seg.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Forsvaret)
Tregere trafikk i dag

Beregn ekstra kjøretid på torsdag

Close