16 °C Stjørdal, NO
30/05/2020

Drømmer om ny baderestaurant neste sommer

Lørdag åpnes badesesongen offisielt

Kay Morten Myrbekk sitter i det nyinnredede strandteltet i Storvika og mimrer tilbake til de store Storvika-dagene. Nå har han en drøm om å få til en ny baderestaurant. Kay Morten Myrbekk sitter i det nyinnredede strandteltet i Storvika og mimrer tilbake til de store Storvika-dagene. Nå har han en drøm om å få til en ny baderestaurant.

Storvika-driver Kay Morten Myrbekk har med god hjelp fått innredet «badeteltet» ved Stjørdals «bystrand». Lørdag er det sesongåpning, og neste år har Myrbekk en drøm om en baderestaurant.

– Drømmen er at vi sammen med Stjørdals innbyggere kan reåpne Storvika baderestaurant neste år. Da er det 85 år siden den aller første baderestauranten ble åpnet her, forteller Kay Morten Myrbekk. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Slik har det sett ut i Storvika. Nå drømmer Kay Morten Myrbekk om en ny baderestaurant ved Stjørdals perle ved fjorden.
Slik har det sett ut i Storvika. Nå drømmer Kay Morten Myrbekk om en ny baderestaurant ved Stjørdals perle ved fjorden.

Han drifter kiosken og opplegget i Storvika på fritiden, sammen med driftige ungdommer. I påvente av sesongåpningen lørdag har Myrbekk slengt seg ned i det nyinnredete teltet som sørger for tak over hodet på gråværsdager og svaler på hetedager.
– Dette er en plass folk kan komme til både når det er finvær, men også når det er vanlig trøndervær, sier Kay Morten Myrbekk.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel
Sommerlig teltinnredning

Med god hjelp av Irina Hjertø, og gode bidragsytere i Obs Bygg og Plantasjen, har han fått innredet teltet slik at du kan sette deg med isen eller kaffen eller varmmaten akkurat her.
– Vi har en plan i år om at vi skal servere middag på søndagene i sommer. Da blir det enten rømmegrøt eller sodd eller noe annet som er forholdsvis lettvint, sier Myrbekk.
Han ser at det greit er plass til 30-40 personer inne i teltet, og her inne arrangerer de også gjerne ulike tilstelninger.
– Det passer fint å ha alle typer selskap her; enten det er bryllup, avslutninger eller barnebursdager. Vi sørger for det meste vi, sier Myrbekk. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

ÅRETS STORVIKA-VERTER: Disse ungdommene er blant de som skal sørge for mat og drikke og gode dager for Storvika-gjestene. Foran fra venstre: Håkon Bårsaune, Elena Hjertø og Iben Midtsjø. Bak fra venstre: Ingrid Rønsåsbjørg, Hanne Lavik og Ledi Okoko.
ÅRETS STORVIKA-VERTER: Disse ungdommene er blant de som skal sørge for mat og drikke og gode dager for Storvika-gjestene. Foran fra venstre: Håkon Bårsaune, Elena Hjertø og Iben Midtsjø. Bak fra venstre: Ingrid Rønsåsbjørg, Hanne Lavik og Ledi Okoko.
Sesongåpning

Lørdag er det altså sesongåpning og Storvika-gjengen har virkelig værmeldingen med seg. Over 20 grader, sol og badetemperaturer mellom 15 og 20 grader er absolutt godkjent tidlig i juni.
– Vi har nyheter på menyen, både nesten sunne varer og sommervarer som is og brus og pølse og kake. Ellers åpner også klatrefeltene på lørdag. 20 nye ruter er boltet opp i berget, sier Myrbekk.
Framover blir kiosken i Storvika når det er over 15 grader og oppholdsvær. Foreløpig i helgene, men etter hvert som de arbeidende ungdommene tar skoleferie blir det også på hverdagene.

Restaurantdrøm

Kay Morten Myrbekk tok ansvar for driften av Storvika før 2017-sommeren. Nå går han løs på den tredje sommeren, først og fremst bemannet med ungdommer som har dette som sin sommerjobb. To år etter første oppstart har han lest seg opp på Storvika-historien og har vyer.
– Det er for galt at vi ikke har noen «Solsiden» i Stjørdal. Derfor har jeg lyst til at vi skal få til noe her sammen med stjørdalingene. Det skal ikke så veldig mye byggverk til før vi har en ny baderestaurant, men da trenger vi antakelig litt hjelp, sier Myrbekk, som skryter villig vekk av kommunen som tilrettelegger.
– Stjørdal kommune, særlig ved Elin Aune, har vært en veldig god samarbeidspartner. Det er jo kommunen som gjør den viktigste jobben her, sier Kay Morten Myrbekk.

Les forrige sak:
GLEDE OVER HØRSELSSENTRAL: Nå får folk med hørselstap hjelp på den nye Hørselssentralen for Værnesregionen plassert i Stjørdal. Her er konstituert direktør i Helse Nord-Trøndelag Kathinka Meirik (fra venstre), klinikkleder Tina Eilertsen, DMS-leder Ann Sissel Helgesen, Craig Furunes (bak), Guttorm Aavik, avdelingsoverlege øre, nese og hals Tom Arve Julsrud, Karen Gullikstad, Tone Haugan, Grete Valø og Helge Gulvik (foran).
– Et viktig skritt for å hjelpe alle med hørselsproblemer

Hørselslagets leder fikk klippe snora til ny hørselssentral

Close