12 °C Stjørdal, NO
24/04/2019

Hedda og Ole Martin fikk drømmestipend

Drømmer kan gå i oppfyllelse for to store talenter

Hedda Dullum og Ole Martin Rosvold Haugen ble begge overrasket og jublende glade da de tirsdag ettermiddag fikk høre at de får hvert sitt drømmestipend. Hedda Dullum og Ole Martin Rosvold Haugen ble begge overrasket og jublende glade da de tirsdag ettermiddag fikk høre at de får hvert sitt drømmestipend.

Hedda skulle egentlig på Ikea med mamma, mens Ole Martin skulle egentlig øve til trompeteksamen. I stedet ble de overrasket med hvert sitt drømmestipend.

100 talentfulle unge kulturutøvere får i disse dager hvert sitt drømmestipend på 15.000 kroner. To av disse ble skikkelig overrasket og overrumplet i Kimen tirsdag ettermiddag.

Drømmestipend-vinnerne og deres to lærere med brede drømmesmil etter at det ble kjent. Fra venstre: Danselærer Anna Hellandsvik, Hedda Dullum, Ole Martin Rosvold Haugen og trompetlærer Geir Lauvås.
Drømmestipend-vinnerne og deres to lærere med brede drømmesmil etter at det ble kjent. Fra venstre: Danselærer Anna Hellandsvik, Hedda Dullum, Ole Martin Rosvold Haugen og trompetlærer Geir Lauvås.
Danser videre i Oslo

– Oi, er det sant? var den umiddelbare reaksjonen fra danser Hedda Dullum. 19-åringen har danset omtrent siden hun kunne snakke rent.

– Jeg startet i 2003 tror jeg, da var jeg rimelig lita, forteller 1999-modellen. Nå har hun øvd på dans, i de siste årene mange timer hver dag, og kursen er pekt ut.

– Målet er helt klart å fortsette lenge med dans, sier Hedda Dullum. Hun har bare noen dager igjen av tiden på Ole Vig videregående skole og fra høsten av blir hun elev ved Norges dansehøyskole i Oslo.

Til Sverige for å bli bedre

Mens Hedda egentlig skulle på Ikea da kulturskolerektor Karsten Selseth Landrø dukket opp i Kimen, var Ole Martin Rosvold Haugen midt inne i eksamensøving med sin lærer Geir Lauvås.

Coop Storlien artikkelnivå

– Jeg skjønte ingenting, og tenkte kanskje dere kunne vente med å komme inn til jeg hadde spilt ferdig, sier Rosvold Haugen og flirer.

Som Hedda er han inne i sine siste dager som Ole Vig-elev, og fra høsten gjør han svenske av seg.

– Da starter jeg på folkehøyskolen Birka i Østersund, forteller 18-åringen Rosvold Haugen.

Han har spilt trompet siden han var fem år, og i alle de årene har han hatt Geir Lauvås som lærer.

– Geir har betydd mye, og har vært en veldig bra lærer. Jeg har vel vært litt smålei av ham innimellom men ikke så ofte, sier Ole Martin Rosvold Haugen.

Drømmen hans, som gjør ham til drømmestipendvinner, er å bli jazzmusiker.

– Det store målet er å ha sitt eget jazzensemble som jeg reiser rundt med og spiller egenkomponert musikk, forteller han.

I dag spiller han i Midt-Norsk Ungdomsstorband og har sitt eget skoleband, Pangea.

Staselig overrekkelse 13. juni

Drømmestipendet er et samarbeid mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. En av målsettingene for stipendordningen er at det skal synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge, i tillegg til at drømmestipendet skal være til verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle mange unge utøveres drømmer.

I dag fikk Hedda Dullum og Ole Martin Rosvold Haugen en drøm oppfylt. Selve stipendutdelingen til de to blir gjort formelt og flott under kulturskolens forestilling Perler i juni onsdag 13. juni.

Les forrige sak:
Brannsjef i Meråker, Håvard Nicolausson, opphever totalforbudet mot bruk av åpen ild.
Fyller opp vogner med vann

Brannsjefen i Meråker innfører forbud mot åpen ild og forbereder seg ekstra

Close