10 °C Stjørdal, NO
27/05/2020

Spar Hegra uke 22
Klar ferdigbetong unicon

Dugnad under Sommerfestivalen

Selbu Ballklubb har den største dugnadsgjengen under Sommerfestivalen i Selbu. Laget stiller med 500 personer i løpet av festivalen. Det er hele årets dugnadsinnsats for klubben.

– Alle som er medlemmer i klubben vet at dette er den dugnadsinnsatsen vi forventer fra dem i løpet av året. Da slipper de loddsalg og alt mulig annet for å skaffe klubben penger.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

 

Trond Rønsberg er mangeårig leder av Selbu Ballklubb, nå er han sekretær i styret.

– Ja, jeg har vært med siden den aller første festivalen, og det er jeg med stor glede, sier Rønsberg i en pressemelding sendt fra arrangørene.

 

Selbu Ballklubb startet med ansvar for rydding og flaskesamling. Nå har de også ansvaret for grilling gjennom hele festivalen. Det betyr matlaging fra fredag morgen til søndag ettermiddag, på det meste bemannet med opp mot 20 grillere.

– Vi har bortimot 500 personer som stiller opp. Totalt legger disse ned i overkant av 3000 timer i løpet av de tre festivaldagene. Det er mange timer, men det har aldri vært noe problem å få folk til å stille opp.

– For Selbu Ballklubb er den bortimot avgjørende for at vi skal kunne opprettholde aktiviteten. Dugnadsinntektene fra Sommerfestivalen utgjør en veldig stor del av vårt totale budsjett, sier.

 

Ballklubben får betalt for jobben som gjøres med grilling og rydding, og i tillegg får de all bokspanten.

– Vi benytter oss av veldig mange lag og foreninger, alt fra kor via velforeninger og til idrettslag som ballklubben. Uten den voldsomme innsatsen alle disse gjør ville det vært langt vanskeligere å gjennomføre Sommerfestivalen. Og ikke minst er vi opptatt av å involvere lokalsamfunnet på en slik måte at også innbyggerne nyter godt av den store festen i juni, sier festivalsjef Morten Dahlø.

Les forrige sak:
FOTO: Are Hembre og Sunniva Unsgaards versjon av “The Prayer” satt godt i teaterkafeen på Trøndelag Teater lørdag
Synger Aladdin på TV2

TRONDHEIM: Are Hembre og Sunniva Unsgaard synger “A whole new world” […]

Close