4 °C Stjørdal, NO
16/02/2019

Bytter ut buss med bil til dansetimene

|| Camilla Ditlevsen Gressnes er en av mange som reagerer på de store prisøkningene på buss. Nå vurderer hun å kjøre barna sine til danseundervisning i stedet for at de kan ta buss. (Foto: Privat)||

Det sier Camilla Ditlevsen Gressnes. Familien bor i Hommelvik og danseundervisningen foregår i Stjørdal. Fra nyttår har som kjent bussprisene mellom de to stedene gått betydelig opp, og det gjør at Ditlevsen Gressnes nå vurderer andre transportløsninger til fritidsaktiviteten til sine to jenter.

– Julia på 13 går to ganger i uka og Selma på 10 går en gang i uka. Julia treffer av og til også noen venninner og har tidligere tatt buss. Nå er det blitt så dyrt at vi må vurdere å kjøre i stedet, sier Camilla Ditlevsen Gressnes. 

Reaksjonene har vært mange og på Stjørdals-Nytts Facebook-side florerer det av kommentarer fra busspassasjerer som forteller om sine erfaringer og opplevelser med prisøkningen. 

Les om prisøkningen mellom Stjørdal og Hommelvik her!

«Nettbuss tok 60 kr fra husbymarka te stjørdal sentrum en vei. Før jul kosta turen 35. Steik tullåt. Bli itj nå miljøvennlig av at dæm gjør sånn. Billigere å ta bilen sjøl opp å ned bakkan. Det kost itj 120 kr tur retur me egen bil», skriver en av de som har kommentert.

Les mange reaksjoner på vår Facebook-side!

«Gå sammen med kjente, og kjør bil. Prøv å finne noen via nettet som kjører samme vei. Billigst og lettest. Da forstår politikerne at de må gjøre noe. Galskap.» Det er den klare meldingen fra en annen som har kommentert. Og en tredje skriver følgende:

«Fant ut at det koste det samme fra Stjørdal te malvik senter som fra Stjørdal te Fannrem. Ganske ulogisk» 

Mens prisøkningen har vært stor mellom Malvik og Stjørdal er det også mange som kommenterer at det faktisk har blitt billigere å reise mellom Stjørdal og Trondheim. 

«Blir desverre slikt når de deler det inn i enkle store soner. De korteste rutene mellom sonene blir dyre. De lengste billige. Ble billigere å reise fra Stjørdal til Trondheim enn det var før nyttår. Men mye dyrere fra Stjørdal til Hommelvik… De kunne gjerne hatt soner inn i sonene så korte turer mellom soner ikke blir noe dyrere!», er forslaget fra en av de mange som kommenterer på Stjørdals-Nytts Facebook-side

Les forrige sak:
||
– Nå kan vi ikke vente lengre

- Planen var varslet lagt fram før jul i 2016. Vi […]

Close