15 °C Stjørdal, NO
19/05/2019

Dyrket cannabis og oppbevarte dynamitt i fryseren

Mannen ble også tatt for lystring

(Illustrasjonsfoto) (Illustrasjonsfoto)

Da politiet undersøkte huset til en mann i 20-årene i fjor sommer fant de litt av hvert. I hjemmet sitt hadde mannen installert utstyrt og dyrket fram 45 cannabisplanter. De fant også ett gram amfeatmin og i fryseren på kjøkkenet oppbevarte mannen dynamitt.

Noen måneder senere ble mannen også tatt for å lystre etter fisk i elva i nærheten.

Alle disse forholdene måtte mannen fra nordlige del av Værnesregionen nylig svare for i Inntrøndelag tingrett, og det klart alvorligste forholdet var dyrkingen av cannabis. Mannen erkjente at han hadde dyrket fram fem store og fem mindre planter, og i tillegg hadde klippet av 35 skudd fra disse plantene som han hadde satt i jord som stiklinger. I følge rettspraksis skal tilvirkning av narkotika straffes på samme nivå som innførsel.

De øvrige punktene dro i straffeskjerpende retning for mannen, mens hans tilståelse og lang liggetid på saken, bidro i formildende retning. Dommen ble etter dette satt til fengsel i fem måneder. I tillegg til dette ble en sputnik til hjemmebrentapparat, to lysterjern og en springkniv inndratt. Påtalemyndigheten hadde også beslaglagt en machete, men de fikk ikke rettens medhold i inndragning av denne.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Forsvaret)
Mange militære kolonner på veiene torsdag

Vær oppmerksom og vis hensyn i trafikken

Close