9 °C Stjørdal, NO
23/09/2020

E-sport-stjerner møter stjørdalsungdommer til VM-duell 

Action på datafronten før VM-runden

E-sport-stjernene i N47 besøer Stjørdal og VM i rallycross. (Foto: Zedge) E-sport-stjernene i N47 besøer Stjørdal og VM i rallycross. (Foto: Zedge)

Det blir mye action kommende helg og fredag blir det stor E-sport-duell.

På fredag får HellRX imidlertid besøk av E-sport-stjernene i N47, representert ved Jacob «Sieba» Christoffersen og team-sjef Joachim «Noobwork» Haraldsen. De skal møte Stjørdals-ungdommen til duell i den digitale verden, i bilspillet Dirt 2.0!

– Vi er utrolig stolte over å få besøk av gutta i N47, og at vi klarer å skape noe eget for ungdommen ned i sentrum før VM-helgen braker i gang, forteller Jan Tore Brustad som er ansvarlig for fredagens VM-vorspiel i sentrum.

Jacob «Sieba» Christoffersen og team-sjef Joachim «Noobwork» Haraldsen er begge mest kjent i hele verden for sine prestasjoner i spillet Fortnite.

– De er dagens ungdoms aller største helter, og e-sport er i en enorm vekst. At vi nå kan kombinere dette med real life action synes vi er veldig kult, forteller Brustad.

– Vi setter opp en konkurranse i bilspillet Dirt 2.0, der det skal kjempes om beste rundetid på Lånkebanen. De best kvalifiserte vil få møte gutta fra N47 til en finaleduell, hvor vinneren vil få en spennende premie.

Det vil bli bygget fire rigger med ratt og pedaler, og kjøring fra klokken 15 på fredag 14. juni.  Stjørdalsgutten Stian W. Helgesen og hans firma Designerpilots bistår med alt det tekniske for konkurransen.

– Arrangementet vil finne sted i gata mellom Torgkvartalet og Kimen, hvor det fra klokken 18 også vil være et arrangement med VM-førerne tilstede. Vi inviterer til en forhåndspåmelding på nett, og deretter sette en grid som skal kjøre kvalifisering. De tre beste møter så N47-gutta i en finale der helgens første vinner skal kåres, forteller Brustad.

Gamergutta skal få kjenne hvordan en supercar er i real-life også. Før N47-gutta skal i konkurranse skal de selv få kjenne på pulsen og real-life da de er invitert til Lånkebanen for å sitte på med en ekte Supercar på formiddagen. Om de der klarer å plukke opp noen triks til den digitale konkurransen etterpå blir spennende å se. Laget N47 er sponset av medie- og teknologiselskapet Zedge, og gründeren bak Zedge er Lånke-mannen Tom Arnøy.

– Det er ikke langt mellom gaming og real life, og når gutta vil stille opp å være med på litt moro i min region er det klart vi må få til en slik event. Vi håper Stjørdals-ungdommene er klar for en utfordring, eller i hvert fall tar turen til sentrum denne kvelden for en hyggelig samling. Det vil bli påmelding på https://rxhell.designerpilots.com/ i dagene før, så følg med om du er interessert i å delta, oppfordrer Brustad.

Les forrige sak:
TRIVES PÅ SKYTEBANEN: En bukett av de lovende skytterne fra Stjørdals-dalføret. Foran fra venstre: Kristine Størseth, Johanne Størseth og Vilde Meldal Moen. Bak fra venstre: Eirin Raaen, Rikke Olsen, Aleksander Trøa Olsen, Andrea Meldal Moen og Anton Trøa Olsen. (Foto: Privat)
Det gror godt i skyttermiljøet

Her finner du også resultatene fra banekarusellstevnet på Melmyra!

Close