-2 °C Stjørdal, NO
15/10/2019

E14-forkjemperen gir seg ikke

– Vi må jobbe for å gjøre hele E14 sikrere helt fra Halsøen til Storlien

STØRSTE FOKUS: Han har jobbet med trafikksikkerhet i flere mannsaldre. Nå er Kåre Børseth enda mer opptatt av å gjøre E14 tryggere. STØRSTE FOKUS: Han har jobbet med trafikksikkerhet i flere mannsaldre. Nå er Kåre Børseth enda mer opptatt av å gjøre E14 tryggere.

– Noe må gjøres, og det på hele E14, sier Kåre Børseth.

Han er kjent som den store trafikksikkerhetsforkjemperen i Stjørdals-området, og ikke minst er han opptatt av situasjonen på E14.
Forrige helg forårsaket en trailer som havnet fullstendig på tvers helt ved riksgrensen at E14 ble stengt i fire og en halv time. Sist søndag var det nok en ulykke på E14, denne gang i Flora.

– Vi i trafikksikkerhetsutvalget i Stjørdal kommune må ha E14 som høyeste prioritet i tida framover. Det gjelder E14 gjennom Stjørdal kommune, men absolutt hele veien helt til riksgrensen, sier Børseth, som uttaler seg på generelt grunnlag og ikke spesielt knyttet til den aktuelle ulykken.

– Laber respons

Han frykter det verste, og at det verste må skje før det blir tatt grep.

– Jeg har jobbet med å få en bedre standard på E14 i mange, mange år. Da har det dreid seg om breddeutvidelse, og ikke minst om gang- og sykkelveg, men responsen har vært laber. Noen forbedringer har blitt gjort, men det står ikke på noen måte i stil med trafikkveksten på E14, understreker Børseth.

En rekke hendelser

Trafikksikkerhetsveteranen, som er inne i sin siste periode som folkevalgt i kommunestyret, minner til stadighet om alle de skumle situasjonene som det fortelles om. Enda verre er det, mener Børseth, at det helt garantert er mange farlige hendelser som han aldri får hørt om. Han viser blant annet til episoden der en bilist står fram i media og forteller om en livsfarlig opplevelse med et vogntog som kommer på feil side og i høy fart.

Coop Storlien artikkelnivå

– Nå må ting skje! Det er lagt fram planer for utbedring av E14 på strekningen fra Forra bru til Sona bru uten gang- og sykkelveg med den begrunnelse at det er få som bruker denne strekningen. Det er den mest latterlige begrunnelsen jeg har hørt. Det er innlysende at folk ikke tør å gå eller sykle på denne strekningen, sier Børseth.

– Ja til gjennomsnittsmåling

Han ønsker også forslaget om gjennomsnittsmåling på lange strekninger langs E14 hjertelig velkommen.

– Dette må ikke bli bare et forslag men bli satt i gang så fort som mulig. Vi må jobbe for å gjøre hele E14 sikrere helt fra Halsøen til Storlien, slår Kåre Børseth fast.

Les forrige sak:
Representanter fra årets 17. mai-komite i sentrum, skolekorpsene, amatørkorpsene og Stjørdal Musikkråd har startet planleggingen av årets borgertog. Bakerst fra venstre: Nina Moi Vigdenes, Lise Venæs, Espen Berg, Cathrine Ydstines, Bart Kriens, Unni Raaen Nysæther, Olaug Lona Svingen og Elena Stamnes. Foran fra venstre: Levi Røddesnes, Jon Gisle Vikan, Steinar Solvoll, Marit O. Kalløkken, Berit Nysæther og Birgit Hegre.
Flere korps og kor i 17. mai-toget

Borgertoget skal inneholde mer sang og musikk

Close