8 °C Stjørdal, NO
21/04/2019

Eidsmo Dullum satser på Oppdal

Rune Dullum, daglig leder i Slakthuset Eidsmo Dullum satser stort på Oppdal med slakt av småfe.
Værnes begravelsesbyrå steindag april


Slakthuset Eidsmo Dullum overtok et slakteri etter Nortura på Oppdal i januar. Etter prøveslakting onsdag 7.september kom anlegget i ordinær produksjon 8.september. Virksomheten har stor betydning for bygda Oppdal, og  fra Stjørdal  er brødrene Rune og Ståle Dullum viktige premissleverandører for satsingen. Daglig leder Rune Dullum ved Slakthuset Eidsmo Dullum tok i mot 35 personer på jobb mandag i forrige uke. 

 

– Vi startet med å slakte 600 småfe i uke 36. Vi håndterer 1300 småfe denne uka, og antallet vil stige opp mot 5000 småfe i uka frem mot oktober. Anlegget vi disponerer er på 2200 kvadratmeter, og i dag benyttes halvparten av arealene. Mere kjøleromsplass kan bygges ved anlegget som har utvidelsesmuligheter. Vi disponerer også et stort fjøs. Anlegget slik det fremstår i dag har en dagskapasitet på rundt 1000 småfe, sier Rune Dullum.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Ser positivt på fremtiden
Det er full sesong for slakt av sau og lam, fårikålsesongen er rett rundt hjørnet. Mandag i uke 36 an kom 35 personer på jobb i slakteriet hos Eidsmo Dullum på Oppdal. Fjellbeitet er i ferd med å ta slutt, og da ringer sauebøndene inn antall dyr til mottaket.

 

– Sist helg var den første store sankeuka i fjellet.  Vi tilbyr gode priser på småfe, og har på gang en utlodning til utvalgte leverandører med en pris på 12 000 kroner. Leveres over 20 000 småfe hit, trekkes to leverandører ut med hver en premie på 12 000 kroner. Vi ser en stor interesse for å opprettholde lokalt forankret slaktevirksomhet på Oppdal, og responsen fra arbeidere og bønder har så langt vært svært bra, sier daglig leder Rune Dullum i Slakthuset Eidsmo Dullum.   

 

Fakta om Slakthuset Eidsmo Dullum
– Slakthuset Eidsmo Dullum AS er det største private slakteriet i Trøndelagsregionen med egne slaktelinjer for storfe på Kvål og småfe i Oppdal og Kval.
– Samlet slaktetonnasje i 2010 ble 2.700 tonn.
– Selskapet omsatte for 155 millioner kroner i 2010.
– Dullum har også egen slaktelinje i Stjørdal på Sutterøy for nødslakt og vilt.  


Les forrige sak:
Natalie, Sebastian og Nina inviterer til katteutstilling i Lokstallen lørdag 15. oktober.
Katter inntar Lokstallen

  Vår firbente venn katten ytes spesiell oppmerksomhet når Trønderkatten inviterer […]

Close