9 °C Stjørdal, NO
10/08/2020

Eiendomsskatt rundt spisebordet

Nei til eiendomsskatt er viktig for ung familie

Ekteparet Hanne (nærmest) og Frode Tangen (i hvit t-skjorte) åpnet huset sitt og fikk kommunens toppolitikere på besøk. Fra venstre: Siv Sætran, Senterpartiet, ordfører Ivar Vigdenes fra Senterpartiet, generalsekretær Morten A. Meyer i Huseiernes Landsforbund og varaordfører Ole Hermod Sandvik. Ekteparet Hanne (nærmest) og Frode Tangen (i hvit t-skjorte) åpnet huset sitt og fikk kommunens toppolitikere på besøk. Fra venstre: Siv Sætran, Senterpartiet, ordfører Ivar Vigdenes fra Senterpartiet, generalsekretær Morten A. Meyer i Huseiernes Landsforbund og varaordfører Ole Hermod Sandvik.

Hanne og Frode Tangen fikk en politisk delegasjon på besøk onsdag ettermiddag. Og da gjestene dro fra huseierne i Husbyåsen var de ganske så tydelige på hvem som får deres stemmer den 9. september.

Tema for besøket hos ekteparet Tangen var nemlig eiendomsskatt. De åpnet dørene til sin bolig i Husbyåsen fra 2013 og slapp inn både ordfører Ivar Vigdenes, varaordfører Ole Hermod Sandvik og Morten A. Meyer som er generalsekretær i Huseiernes Landsforbund. Meyer holdt tidligere på dagen et foredrag om nettopp eiendomsskatten i Kimen.

– For oss er det viktig at vi slipper å betale eiendomsskatt. Sammen med skole, barnehage og SFO er eiendomsskatten en av de viktigste sakene for oss når vi skal stemme ved valget, sier Hanne og Frode Tangen.

– Mye klokere

De åpnet huset, som forøvrig er til salgs, for huseier-ekspert og politikere og var mye klokere da gjestene gikk igjen.

– Veldig interessant å høre på og veldig lærerikt. Jeg følger ikke med så nøye i politikken, men det var spennende å høre, sier Frode Tangen idet generalsekretær Meyer nettopp har fått sin selfie med ekteparet.

– Hva kommer dere til å stemme ved valget?

– Vi kommer til å stemme på et parti som er veldig tydelig imot eiendomsskatt, så da blir det ett av partiene som styrer i Stjørdal i dag, sier Hanne og Frode Tangen og er tydelige på at de gjerne ser at ordfører Ivar Vigdenes fortsetter i fire år til.

– Jeg synes de har fått til mye i løpet av de siste årene. Så er det jo litt kjekt at han er småbarnsforelder selv så kjenner han litt på hverdagen til oss som er foreldre til barn i barnehage og skole, sier Hanne Tangen. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Ordfører Ivar Vigdenes ble kommandert til jobben som fotograf da generalsekretær Morten A. Meyer i Huseiernes Landsforbund da han ønsket seg et bilde sammen med huseierne Hanne og Frode Tangen.
Ordfører Ivar Vigdenes ble kommandert til jobben som fotograf da generalsekretær Morten A. Meyer i Huseiernes Landsforbund da han ønsket seg et bilde sammen med huseierne Hanne og Frode Tangen.
Ikke bare de fattige kommunene

Generalsekretær Morten A. Meyer i Huseiernes Landsforbund, som forøvrig er tidligere statsråd for Høyre, omtaler eiendomsskatten som både urettferdig, usosial og unødvendig.

– Eiendomsskatt er ikke en skatt som tar noe som helst hensyn til betalingsevne. Den ilegges uavhengig av inntekt og formue, og den bryter dermed med prinsippet om sammenhengen mellom skatt og betalingsevne. I tillegg er det også tilfeldig verdsetting og taksering, sier en tydelig Meyer.

Han viser også til hvilke kommuner som har innført og som ikke har innført eiendomsskatt, og peker på at det ikke er kun de fattigste kommunene som har innført skatten.

– Blant de 133 kommunene i landet som ikke har eiendomsskatt på bolig er det 40 prosent som har frie inntekter under gjennomsnittet. Det kan tyde på at de som ikke har størst inntekter fra før har vært flinke til å lete etter, og finne, gode løsninger, sier Meyer. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Hanne og Frode Tangen åpnet dørene til huset sitt og ble betydelig mer oppdatert om eiendomsskatt i løpet av en times besøk.
Hanne og Frode Tangen åpnet dørene til huset sitt og ble betydelig mer oppdatert om eiendomsskatt i løpet av en times besøk.
Sier nei til 50 millioner

Akkurat det liker ordfører Vigdenes og varaordfører Sandvik godt å høre, og mener Stjørdal kommer inn under den kategorien. Ordføreren har vært en bastant motstander mot eiendomsskatt i all sin politiske tid, og bedyrer at det aldri har vært et tema blant de borgerlige samarbeidspartiene i Stjørdal å innføre eiendomsskatt.

– Jeg hadde med meg en plakat der det sto «Nei til eiendomsskatt» da jeg ble født, sier Ivar Vigdenes og flirer godt.

Anslagsvis kunne innføring av eiendomsskatt på bolig i Stjørdal ha gitt kommunen omtrent 50 millioner ekstra å rutte med. Men den summen har ikke den lokale posisjonen latt seg friste av.

– Oi! Sier dere nei til 50 millioner, kommer det kontant fra huseier Frode Tangen.

– Ja, det har vi gjort for jeg er redd for at dersom vi hadde krysset den grensen hadde vi fått en hvilepute, som hadde gjort det lettere å velge minste motstands vei. Dessuten ville det vært nær sagt umulig å fjerne den igjen, sier Vigdenes.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Utrykningspolitiet)
13 fikk bot i fartskontroll

Travel ettermiddag for UP

Close