13 °C Stjørdal, NO
21/05/2019

Eksplosjon i tørrgjær-salg

Kvaksfelle-farsott gir stor «sats-produksjon»

Tørrgjær-hyllene har vært tomme, men nå har assisterende butikksjef Hege Kleven ved Kiwi Mindes Hus igjen gjær i butikken. Tørrgjær-hyllene har vært tomme, men nå har assisterende butikksjef Hege Kleven ved Kiwi Mindes Hus igjen gjær i butikken.

Kvaksfelle tømmer butikkene for tørrgjær.

– Jeg kom tilbake fra ferie og så at det var tomt i gjærhyllene. Jeg forsto ikke hvorfor, men det fant jeg fort ut av, forteller assisterende butikksjef Hege Kleven ved Kiwi Mindes Hus.

«Satsen» går som varmt hvetebrød og blandingen observeres i stadig flere hager og terrasser, og samler sammen titalls og hundretalls av veps. Miksen av sukker, vann og tørrgjær gjør at kvaksen tiltrekkes og deretter må gi tapt.

Se video av felle-effekten. Artikkelen fortsetter under videoen!

Hos butikkene rapporteres det om mer enn dobling av tørrgjær-salget og dette har selvsagt sammenheng med at det er store mengder kvaks, men også at vepsefelle-farsotten har spredt seg på sosiale medier.

Coop Storlien artikkelnivå

– Det er både unge og eldre som handler tørrgjær, som jeg regner med er til dette formålet. Men det er kanskje en overvekt av yngre mennesker. De har tydeligvis snappet det opp på Facebook, sier Hege Kleven ved Kiwi-butikken.

Etter å ha vært utsolgt for tørrgjær på mandag er hyllene i butikken fulle igjen nå. Torsdag formiddag tror kanskje at salget har dabbet noe av, men fortsatt er det eksepsjonelt stort tørrgjær-salg.

– Det går unna ennå. Nå ser jeg at vi har solgt en hel eske bare siden i går ettermiddag, sier Hege Kleven.

Les forrige sak:
MØTES MED SMIL: Servicevertene i «Smilesenteret» håndterer alle gjester og alle spørsmål. Berte Bjørngaard (fra venstre), Lisbeth Seljeli, Stein Terje Solem og Laila Børstad Reitan er fire av 15 verter.
Servicesenteret har blitt til «smilesenteret»

For aller første gang er det et eget servicesenter under Landsskytterstevnet

Close