2 °C Stjørdal, NO
21/02/2019

Ekstra julegave til Vanntanken

|| President hos Stjørdal Rotaryklubb, Tordis McKay overrekker en sjekk på 5 000 kroner til bistandsprosjektet Vanntanken på Skatval. Knut Bjerkan mottar sjekken på vegne av Vanntanken. Pengene går uavkortet til livsviktige brønnboringsprosjekter i Afrika.||

Hjelpe- og bistandsprosjektet Vanntanken Skatval har samlet inn midler til brønnboring etter rent vann i afrikanske land. Vanntanken driver fortsatt prosjekter der kvinner og barn skal slippe å gå kilometer lange turer for å hente livsviktig vann.

Det er Stjørdal Rotaryklubb som nå gir 5.000 kroner til disse vannprosjektene. To av de ferdige bistandsprosjektene som Vanntanken i Skatval har deltatt i er opparbeidelse av en brønn i Madina, som ligger i Mopti-regionen i Kendie kommune i Mali. Brønnen har dybde 15 meter og hadde et budsjett på 102.000 kroner ferdig bygget. Brønnprosjekt nummer 2 var i Amba, i samme region Kendie i Mali. Brønnen har samme dybde som i Madina, 15 meter. Siste prosjekt var i Kailahu, i Sierra Leone, der Vanntanken Skatval deltok med prosjektmidler. President hos Stjørdal Rotaryklubb, Tordis McKay sier disse prosjektene er svært viktige etter som kvinner og barn frigjøres fra bæring av vann og kan delta på ande områder i samfunnet.

– Vanntanken-prosjektene gir flere barn tilgang til bedre helse gjennom renere vann, men også skolegang. Tidligere måtte mange gå inntil en mil for å hente vann. Nå får de etablert en brønn i egen landsby, sier Tordis McKay og synes juletider er en passende anledning for å gi en gave til dette prosjektet.

– Hvorfor har dere i klubben fokus på dette med vann og vannressurser?

– Vi i Rotary har valgt å løfte saker som omhandler vann i et bredere perspektiv og høyere på dagsorden. Et av flere prosjekter blir Strandryddekasjonen i Stjørdal, der vi håper å få med flere norske klubber i Rotary i arbeidet med å rydde strandsoner lang hele vårt land. Når gaven nå ble tildelt Vanntanken sine prosjekter med utspring fra Skatval, og leder i den lokale aksjonen Iwar Arnstad, var det Knut Bjerkan som mottok sjekken på 5.000 kroner.

– Dette må jeg på vegne av Vanntanken få si tusen takk for. Det er i første rekke min samboer som er engasjert i disse prosjektene sammen med styret og øvrige bidragsytere. Jeg er her kun for å motta sjekken symbolsk i dag, sier Knut Bjerkan. De 5 000 kronene fra Stjørdal Rotaryklubb kommer godt med til nye prosjekter med brønnboring i Afrika. Det bør også nevnes at samme rotaryklubb gir en verdifull pengegave til Frivilligsentralen og gaver til pakkeaksjonen til julearrangementet i Fjellhallen.

 

Les forrige sak:
||
Stjørdaling aktuell for flere topplag

Glenn Daniel Walker har spilt i Rosenborg gjennom hele juniorkarrieren, og […]

Close