4 °C Stjørdal, NO
27/10/2020

Ektemannen var med på å legge ned arbeidsplassen hennes

– Han fikk høre det, sier rektor Gunn Heidi Dyrdal

Rektor Gunn Heidi Dyrdal er sammen med sine kolleger i full gang med å forberede elevene på en ny skolehverdag ved en annen skole fra og med neste høst. Rektor Gunn Heidi Dyrdal er sammen med sine kolleger i full gang med å forberede elevene på en ny skolehverdag ved en annen skole fra og med neste høst.

– Han fikk høre det.

Gunn Heidi Dyrdal er rektor ved Øverbygda skole i Selbu, som under siste kommunestyremøte ble besluttet nedlagt fra og med neste skoleår. Ektefellen, Svein Ove Dyrdal, er politiker for Arbeiderpartiet, og var under behandlingen i formannskapet med på å innstille til nedleggelse av skolen i Øverbygda.

– Han var med på å legge ned arbeidsplassen min, og da sa jeg skilsmisse, sier Gunn Heidi Dyrdal, og ler godt.

– Klart vi er skuffet

Under kommunestyrebehandlingen ble mannen erklært inhabil.

– Han var inhabil til tross for at ikke talte min sak. Jeg fikk med meg hva han sa under formannskapsbehandlingen, og han fikk høre det etterpå. Hjemme har vi ellers diskutert lite om saken. Vi har begge visst hva den andre mente, sier Gunn Heidi Dyrdal.

Hun har lenge forstått at det gikk mot nedleggelse av skolen i Øverbygda.

– Det har vært en lang prosess, og vi forsto at det kunne gå denne veien. Vi har god skole og et meget godt arbeidsmiljø, og nå mister vi arbeidsplassen vår. Klart vi er skuffet over det, sier Dyrdal.

- Han var med på å legge ned arbeidsplassen min, og da sa jeg skilsmisse, sier Gunn Heidi Dyrdal, og ler godt.
– Han var med på å legge ned arbeidsplassen min, og da sa jeg skilsmisse, sier Gunn Heidi Dyrdal, og ler godt.
Føles utrygt

Som rektor for en 60 år gammel skole med 42 elever og 13 ansatte har Dyrdal en lang og vanskelig prosess foran seg. Å flytte elever fra en trygg og god grendeskole til den langt større Bell skole i kommunesenteret, blir en overgang.

– Her har vi en stor skole med få elever, og vi har god plass både ute og inne. For elevene blir flyttingen på en måte noe utrygt. Her skal vår profesjonalitet bidra til å føle dem trygge foran neste skoleår. Det blir vårt hovedfokus utover skoleåret, sier hun.

Allerede dagen etter vedtaket startet prosessen med å informere og skape trygghet for elevene.

– De ansatte her ved skolen er kjempeflinke og profesjonelle, og vi skal gjøre alt for å hjelpe elevene., sier Dyrdal.

Noen risikerer jobben

Noen av de 13 lærerne, fordelt på drøye seks årsverk, som er ansatt ved skolen, går også en utrygg fremtid i møte.

– Vi blir lagt ned fordi politikerne mener det er for kostbart å drive skolen. Lønn er den største utgiftsposten. Vi kan ved neste skolestart risikere at noen av lærerne står uten jobb, men det er ikke sikkert de kommer fra Øverbygda. Alle lærere i Selbu blir likestilte, sier hun.

Les forrige sak:
Ute i køen før åpning av Jysk Stjørdal klokken 09.00 var blant andre Lene Erlandsen og Inger Marie Bolme med lille Sander Bolme Andersen på åtte måneder.
– Det er klart vi må se hvilke spennende varer de har

Torsdag morgen sto folk i kø utenfor nye Jysk på Sjøsiden

Close