1 °C Stjørdal, NO
27/11/2020

Eleven og læreren opptrer sammen

Sofie Venæs og Ivar Aas er solister under sommerkonserten

SEKS ÅR: - I seks år var Ivar Aas min sanglærer på kulturskolen. Nå er jeg veldig stolt over at vi får være solister under kveldskonserten til Skatval Hornmusikklag lørdag 24. august, sier Sofie Venæs her sammen med sin tidligere lærer. SEKS ÅR: – I seks år var Ivar Aas min sanglærer på kulturskolen. Nå er jeg veldig stolt over at vi får være solister under kveldskonserten til Skatval Hornmusikklag lørdag 24. august, sier Sofie Venæs her sammen med sin tidligere lærer.

– Vi er solister på sommerkonserten til Skatval Hornmusikklag på Steinvikholmen, eller eventuelt i Skatval kirke dersom været tilsier det, sier Sofie Venæs og Ivar Aas.

– Jeg er veldig stolt over å få lov til å opptre sammen med min aller første sanglærer, sier Sofie Venæs, som berømmer Ivar Aas for at hun er kommet så langt.  – Og denne følelsen er meget gjensidig, sier Ivar Aas som er like stolt over at hans tidligere elev er blitt en profesjonell utøver.

– 13 år gammel tok jeg et valg. Fram til da hadde jeg inspirert av pappa spilt klarinett i skolekorpset. Men jeg var mer tiltrukket av sangen. Det fant jeg ut på denne tida og forlot skolekorpset, forteller Venæs.

Hun startet med sangundervisning på kulturskolen og hadde de første timene i kjelleren på samfunnshuset i Stjørdal med Ivar Aas som inspirerende lærer.

– Og jeg var så heldig å få Ivar helt for meg selv, sier en lattermild Sofie Venæs.

– Ivar var min lærer på kulturskolen i seks år fram til 2015. Da var jeg ferdig med Ole Vig vgs og fortsatte på Seljord Folkehøgskole. Det var et spennende år. Nå måtte jeg lære dans. Og vi kunne kose oss med oppsetting av flere musikaler.

Ble inspirert i New York

En studietur til New York og Broadway var en del av undervisningen. Der hentet Venæs mange impulser og sugde til seg inntrykk. Hun så ikke mindre enn fem fulle musikaler på fem dager og ble kraftig inspirert.

– Men nå måtte jeg velge vegen videre. Jeg hadde fattet interesse for Musikkteaterhøyskolen i Oslo og deltok på audition. Det gikk bra og jeg fikk tilbud om studieplass på skolen som ble min arena i de neste tre årene der jeg fullførte bachelor.

På tross av både dans og skuespill er det sangen Sofie Venæs liker best.

– Jeg ser for meg en tilværelse som frilanser med base i Oslo. Det blir spennende, sier Venæs, som gleder seg til mange audition-runder og er spent på vegen videre.

– Nå var vi så heldige å få en henvendelse fra Skatval Hornmusikklag om å opptre sammen, sier hun og ser bort på Ivar som nikker.

– Har dere gjennom alle «skoleårene» sunget sammen noen gang?

– Jeg hadde stort sett rollen som akkompagnatør. Men det kunne vel hende at jeg la inn en andrestemme, sier Ivar Aas som er meget glad for denne anledningen til å synge sammen med sin tidligere elev. Begge sangerne retter en stor takk til Skatval Hornmusikklag.

Utdrag fra musikaler og filmmusikk

– Hva skal dere synge?

– Jeg kommer til å konsentrere meg om utdrag fra musikaler, sier Sofie Venæs som også gleder seg til å synge duett sammen med sin tidligere lærer.

– Da skal vi blant annet fremføre utdrag fra «The Phantom of the Opera» av Andrew Lloyd Webber, sier hun.

– Jeg skal også hente musikk fra film og scene, sier Ivar Aas, og nevner eksempler som «Moon River» av Henry Mancini.

Nå står musikerne foran innspurten før konserten, og det betyr gjentatte øvelser sammen med Skatval Hornmusikklag for å finne det rette musikalske uttrykk.

– Da ønsker vi publikum hjertelig velkommen til Steinvikholm/Skatval kirke til en kveldskonsert lørdag 24. august kl. 21.00. Alle er hjertelig velkomne, sier Sofie Venæs og Ivar Aas som begge gleder seg stort til denne spesielle begivenheten.

Les forrige sak:
POPULÆRT GULV: Dansegulvet er flittig brukt under hele Barofestivalen. Dette bildet er fra fjorårets festival. (Foto: Solbakken)
Snart kommer danserne til Barofestivalen

Første året hadde de åtte publikummere - nå kommer det hundrevis

Close