2 °C Stjørdal, NO
24/10/2020

Elever besøkte brann og politi

 

Før elevene tok turen ut til brann- og politiet, hadde de en gjennomgang på Stjørdal bedehus hvilke spørsmål de skulle stille de ansatte ved de to etatene. Lærene orienterte på forhånd om hva disse folkene hadde som oppgaver. Der etter ble elevene enige om hvilke hovedspørsmål de skulle stille. 

 

Politi

Et av de stedene de likte dårlig var glattcellen de ble vist. Trangt om utrivelig rom ingen av elevene syntes noe særlig om. Audun Wårvik, fra Stjørdal lensmannskontor orienterte elevene om hva som gjør at dette stedet alt for ofte må tas i bruk. Kurt Kristoffersen, møtte deretter elevene med sin ettersøkshund. Hunden har en luktesans som et flere tusen ganger bedre enn menneskets luktesans. Kurt Kristoffersen fortalte om trening og hvordan hunden brukes til søk. Selvsagt fikk utrykningskjøretøyet i garasjen stor oppmerksomhet. Elevene ville også høre hvordan de kunne bli politibetjenter.  Dette fikk de også orientering om fra Wårvik, men en forutsetning var at de i ungdomsårene ikke foretok seg ulovlige ting.

 

Brannstasjonen

Her fikk ungdommene møte to av brannmennene som var på vakt- Holltrø og Laugtug. De orienterte om viktigheten av å ha kontroll over de årsaker som kan resultere i branntilløp. Elevene fikk orientering om betydelig deler av de arbeidsoppgavene skjer. Mens elevene var på brannstasjonen fikk sentralen inn en melding som gjorde at Holltrø og Laugtug måtte rykke ut. Alle er kjent med problemene med høy vannstand. En familie hadde problemer med vann i kjeller. Slike utrykninger er også en del av brannstasjonens oppgaver.

 

 

 

Les forrige sak:
Morten Ravlo er nordtrøndersk innslag på det norske futsal-landslaget.
Landslagstroppen klar

  Lagene møtes over to kamper. Vinneren får delta i VM […]

Close