-3 °C Stjørdal, NO
26/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 04

Elever håper på filmsuksess

Stiller med flere filmer på filmfestival

De er elever ved 1MK Media og kommunikasjon ved Ole Vig videregående skole. Nå har skolens elever produsert 12 kortfilmer som skal konkurrere om gode plasseringer på den 33. Minimalen Kortfilmfestival i Trondheim. Foran fra venstre: Gunhild Kalata Sako, Saga Iselin Bjørken og Thea Holth. Bak: faglærer Freddy M. Lein, Isak Amdal og Markus Sæle. De er elever ved 1MK Media og kommunikasjon ved Ole Vig videregående skole. Nå har skolens elever produsert 12 kortfilmer som skal konkurrere om gode plasseringer på den 33. Minimalen Kortfilmfestival i Trondheim. Foran fra venstre: Gunhild Kalata Sako, Saga Iselin Bjørken og Thea Holth. Bak: faglærer Freddy M. Lein, Isak Amdal og Markus Sæle.

Minimalen Kortfilmfestival arrangeres for første gang online. Flere filmproduksjoner leveres fra elever på medialinja ved Ole Vig videregående skole.

Dagene 12. – 17. januar presenterer den 33. Minimalen Kortfilmfestival i Trondheim. Dette er en heldigital festival med 235 filmer strømmet i egen nettkino. Bidragsytere er også elever fra medialinja ved Ole Vig videregående skole som har 12 kortfilmer med. Det er første gang blir det mulig for publikum i hele Norge å ta del i Minimalens brede festivalprogram via festivalens egen nettkino.

– Å arrangere visninger på nett gir oss økt rekkevidde og nye muligheter for å nå publikum over større deler av landet, det er fint at vi også denne gang har med bidrag fra elevene i Stjørdal, sier festivalens sjef, Per Fikse.

Ole Vig-elever laget 12 filmer

Publikum over hele landet vil nå få tilgang til strømming av 235 norske og internasjonale kortfilmer i verdensklasse på egen nettkino. 12 av filmene som deltar i den populære konkurransen «Ett minutt Ung», som er filmer med spillelengde på under 1 minutt for ungdom mellom 14-19 år, er laget av elever ved Ole Vig Videregående Skole. De har blant annet fått god assistanse av faglærer Freddy Michael Lein.

– Skolens medialinje er ikke ukjent med festivalen, og har tidligere dratt i land to førstepriser. Selvfølgelig skulle vi tatt plass i en kinosal for å oppleve alle bidragene, men nå blir det strømming av filmene. Våre elever i Stjørdal gleder seg til festivalen starter, sier lærer Freddy M. Lein. Thea Holt og Saga Iselin Bjørken har sammen laget en kortfilm der en katt havner litt uheldig mellom en dør og dørkarmen. Gunhild Kalata Sako, filmet en skrekkfilm der en jente møter et spøkelse. Markus Sæle og Isak Amdal filmet julenissen.

Håper på god plassering

– Vi fikk bruke kun en dag til å filme, så redigerte vi filmen og laget en kortfilm om julenissen. Han skal jo egentlig ikke skal røpe sitt nærvær, og nettopp det blir synlig i vår korte film. Det blir spennende å se alle bidragene. Vi håper å havne høyt oppe i bedømmelsen, sier Markus og Isak. Line Halvorsen er Festivalkoordinator for Minimalen Kortfilmfestival.

– Det er flott at elever fra Ole Vig videregående skole stiller med egne filmer i denne kategorien. Slik får også elevene tettere forankring til denne filmfestivalen, sier Line Halvorsen.

Måtte avlyse i Trondheim

Å arrangere filmfestival i Trondheim under en korona-pandemi ble for utfordrende for den tradisjonsrike festivalen. Minimalen fikk i november tilbakemelding fra skolene i Trondheim om at de ikke kunne komme til kinoen grunnet korona-pandemien. Da fant festivalen en annen løsning.

– Først laget vi en hybrid festival, som skulle gå både i kinosal og på nett. Men etter at regjeringen kom med nye smittevernsrestriksjoner måtte vi avlyse alle visningene i sal. Nå går alt heldigitalt, sier festivalsjef Per Fikse.

– Hvordan kan publikum få filmopplevelsene inn i stua?

– Ved kjøp av festivalpass får publikum se alle filmene på nett, og hele skoleklasser får tilgang til alle barne- og ungdomsfilmprogrammene for prisen av én kinobillett. Nå kan alle se filmene hvor og når det passer, sier festivalsjef Per Fikse. Hele 235 unike filmer vil vises i løpet av festivalens seks dager.

Publikum kan stemme

– Hva vil disse filmene inneholde av regi og tema?

– Publikum vil få presentert det ypperste av norsk, nordisk og internasjonal kortfilm. Festivalen har også et eget program med skrekkfilmer, en konkurranse for studentfilmer fra Trøndelag og Nord-Norge samt konkurranse for dansefilmer i samarbeid med DansiT. Det blir et spesielt fokus på produksjonsselskapet Barbosa Film, som med sine prisvinnende filmer har kommet som et friskt pust inn i norsk filmbransje. Den populære «Ettminuttskonkurransen» med filmer på inntil 1 minutt fikk rekordmange påmeldinger i år. Alle 94 filmene blir å finne i nettkinoen, hvor publikum oppfordres til å stemme frem vinneren i to kategorier. Se mer om programmet på Minimalens hjemmesider, oppfordrer festivalsjef Per Fikse.

Les forrige sak:
Bank på talentjakt

- Viktig å heie på ungdommen som virkelig rammes av koronapandemien

Close