-6 °C Stjørdal, NO
02/12/2021

Spar Hegra uke 48
Header-Bingo-uten dato

Elevtallsvekst ved Meråker vgs

BILDE: «Sportstunet»: Rektor Kjell Lundemo ved Meråker vg skole er stolt av å kunne tilby bedre overnattingsbekvemmeligheter for idrettsutøvere som kommer til Meråker på treningssamling.

 

– Vi har gode treningsmuligheter på skoleanlegget, men vi har savnet bedre overnattingskapasitet for å ta imot løpere på treningsopphold. Heldigvis var det far til en av elevene – Morten Muus Falck fra Trondheim – som ville investere i et slikt anlegg. Skolen håper å få bedret overnattingskapasiteten ytterligere. Tidligere har utøvere på treningssamlinger bodd på klasserom, men det er en standard som ikke holder i dag.

 

«Sportstunet» har mange sovesaler med plass til 12 utøvere på hvert rom. Men med tanke på landslagssamlinger er det også noen tilbud med to og fire utøvere på hvert rom. Med bedre overnattingskapasitet får vi mer utleie av idrettsanleggene og styrket inntektene. Økt besøk styrker også inntektene for kantina. «Sportstunet» er et viktig bidrag til aktiviteten i Meråker, sier Lundemo som beklager at skolen har mistet elever fordi hybelstandarden ikke har holdt mål.

 

– Det er viktig at 1. klassingene kan bo nær skolen som i år opplevde en elevtallsøkning på 33 og nå har totalt 222 elever. Dessuten hadde vi 70 elever på venteliste. Overgangen til hybellivet er størst for de yngste i 1. klasse. Oppover i klassene får elevene tak i bedre boforhold. Skolen ønsker å bistå 1. klassingene til å klare overgangen til selv å ha ansvar for matinnkjøp og matlaging, klesvask, orden og renslighet.

 

Skolen har et godt omdømme over hele landet. Det sikrer rekrutteringen. De aller fleste av våre elever kjenner til skolen etter et eller flere besøk på sommertilbudet. Vi har en betydelig elevmasse (30) fra Meråker. Vi har mange fra Stjørdal og resten av Nord-Trøndelag, men er helt avhengig av elever fra andre kanter av landet til våre landslinjer. 120 elever kommer fra andre fylker. Enten du sitter som foreldre i Alta eller Stavanger, skal du være trygg når du sender eleven til Meråker vg skole, sier Lundemo.

 

Av årets elever er det 34 skyttere; en pen økning fra tidligere år da vi har hatt 22 – 23 skyttere.

 

Det idrettsfaglige tilbudet er viktig for skolen som likevel understreker at nettopp skolen kommer først. Vi har mange elever meg høye ambisjoner, men i knallharde konkurranseidretter som langrenn og skiskyting vet vi likevel at de aller fleste må finne et annet levebrød enn idretten. Derfor er skolen så viktig. Og vil du lykkes innenfor idrett og skole er det bare en oppskrift som duger: «Hardt arbeid».

 

Med elever fra hele Norge er det mange elever som har lang veg heim. Derfor blir det mange helger i Meråker som helt sikkert kunne ha hatt et bedre fritidstilbud. Elevene er flinke til å omgås hverandre, men det er kanskje særlig nykommerne som kunne trenge et bedre tilbud. Men samtidig er dette elever som fyller det aller meste av dagen med aktiviteter knyttet til idretten. 3. klassingene er opptatt med russerevy. Men elevene er også flinke til å arrangere skytekonkurranser og nattcup.

 

– Statsbudsjettet?

– Vi må dessverre konstatere at private utdanningstilbud som NTG fortsatt er tilgodesett med mer penger enn offentlige skoler. Det er snakk om betydelige beløp for hver elevplass. Fylkeskommunen får ikke nok penger for å finansiere landslinjer. I dag får fylkeskommunen 65.000 kr. for hver elevplass, men plassene koster 125.000 kr hver. Jeg synes vi skulle ha fått like mye som de private gjør. Tung økonomi for fylkeskommunen kan også påvirke oss. Nord-Trøndelag har en høy andel av elever på idrettslinjer – 10 %. Ellers i landet ligger det på 5 %. Det er oppmerksomhet rundt videregående skoler pga. frafallsprosenten. Vi ligger på 0,5 %. Det betyr én elev i året. Vi er veldig godt fornøyd med at elevene fortsetter på skolen når de først har begynt.

 

Meråker vg skole har i mange år levd i en spenning med tanke på skolens framtid. Det gjør vi ikke lenger. Skolen står på trygg grunn med dyktige og dedikerte lærere. Samtidig er det viktig med langsiktige vilkår, sier rektor Kjell Lundemo som priser barmarksesongen og synes godt vinteren kan vente en drøy måned ennå:

 

– Men i slutten av november tar vi gjerne mot snø, sier han.

 

 

Les forrige sak:
Snart ”HalloVenn”

  Merethe Øverby, Frode Øverby og Torgeir Aune arrangerer denne type […]

Close