7 °C Stjørdal, NO
27/09/2020

Elgjakt i skogene ved Svemarka

Det ble full uttelling på Skatval jaktlag med 21 elger på årets kvote. Denne gang en fjorårskvige. De tyngste dyra i år hadde vekt 204 kilo og 196 kilo. Per Oddvar Mære var skytter denne dagen. På jaktlaget fra venstre: Morten Nilsen med hunden Silje, Arild Lundberg, Gunhild Nubdal, Geir Beitland, Jorulf Fløan, Arnfinn Fagerli (jaktleder med hunden Ruffen), Eivind Kvål og Gerhard Flesh.


De trosset gråværet og regnet. Satte seg på post og ventet tålmodig på lukten av elg. Elgjaktlaget Skatval jaktlag er erfarne jegere med Arnfinn Fagerli som bas. Søndag kunne de hente ut dyr nummer 20 ut fra skogene nord for Forbordsfjellet. Posteringene var på forhånd utdelt til jegerne, og noen måtte også denne gangen gå med hund. Eneste kvinne på post som vi møtte var Gunhild Nubdal (46). Hun har jaktet elg i 6 år, og skjøt i 2010 sine første to dyr. Også denne høsten har Gunhild felt dyr, denne gang ei kvige. Det var mannen som jaktet ivrigst i starten, men etter som Gunhlid hadde sin Jämthund Sara, ble hun invitert med på Skatvals-laget. Det hører med til historien at hunden Sara i fjor omkom på toglinja under drev. Storviltjeger Gunhild er derfor på utkikk etter ny Jämthund for tiden.

 

– Vi opplevde en regnfull dag, men det ble uttelling også denne gang, sa Nubdal og poserer i knestående blant herrene på jaktlaget. Traktorens lesseapparat duger godt når felt elg skal opp i en henger for senere flåing og slakt. Et par timer arbeid beregner laget på klargjøring av kjøttet. Det gjøres hos erfarne Vollan med årelang praksis i elgkutterfaget.


Les forrige sak:
Det er anlagt ny jernbanebro øst for Medbroen gård. Trafikk på Ringvei nord går under jernbanebroa etter ferdigstillelse av parsellen.
Ringvei nord under bygging

Det er parsell A av Ringvei nord som nå tar form […]

Close