6 °C Stjørdal, NO
19/05/2021

– Elsykkelen er et godt hjelpemiddel

Sykkelentusiasten Kjell Ørbech Legreid (82) sykler gjerne turer på flere mil

Kjell Ørbech Legreid er nesten daglig ut med elsykkelen sin. Foto: Knut Lundemo Kjell Ørbech Legreid er nesten daglig ut med elsykkelen sin. Foto: Knut Lundemo

Helst vil han sykle hver eneste dag. – Men været avgjør, sier Kjell Øhrbech Legreid, fra Meråker.

I fjor ble det 181 sykkelturer for den ivrige pensjonisten, og i år har han allerede passert et tosifret antall turer på sin elsykkel, som for øvrig er ny av året.

– Jeg hadde den gamle i seks år, men nå var den moden for utskifting. Jeg dro til Stjørdal for en måned siden og kjøpte en ny, sier Legreid.

Ofte til Grova

Den spreke 82-åringen liker helst å sykle alene, og de lengste turene kan dra seg opp mot fire mil. Da setter han kursen innover mot Feren.

– Som oftest blir det en tur til Grova, men noen ganger legger jeg opp til en litt lengre tur. Da tar jeg med meg kaffe og noe å bite i. Tidligere syklet jeg innover mot Sverige, men det har blitt for farlig i forhold til trafikkbildet, sier han.

18 timer til Oslo

Legreid har bodd i Meråker siden 1965, etter et 20 år langt i opphold i Stjørdal. Den tidligere læreren var en aktiv fotballspiller, og har spilt både for Stjørdals-Blink og IL Varden. Etter at han sluttet med fotballsparkingen ble det mer sykling, og hele fem ganger har han fullført Trondheim – Oslo. En gang gikk det virkelig unna.

– Det raskeste jeg syklet til Oslo var 18 timer. De sier at det skal være en sterk tid, sier Legreid.

I 20 år hadde han hus i Spania, og også der var sykkelen et godt fremkomstmiddel.

– Da brukte jeg vanlig tråsykkel og syklet mange mil rundt omkring Torrevieja, hvor vi hadde hus, sier han.

– Fantastisk verktøy

Med ny elsykkel er han klar for flere opplevelser på tohjulingen.

– Været avgjør, men jeg vil helst ut å sykle en gang om dagen. Elsykkel er et fantastisk verktøy, og man avgjør selv hvor mye trekkraft man ønsker å benytte. Det viktigste er å komme seg ut og holde seg i aktivitet, og der er elsykkelen et godt hjelpemiddel, sier Legreid.

Les forrige sak:
Krever at koronastøtten til festival tilbakebetales

Festivalen fikk 960.000 i kompensasjon

Close