7 °C Stjørdal, NO
28/05/2020

Spar Hegra uke 22
Klar ferdigbetong unicon

Elverum blir ny nestleder

Senterpartiets gruppeleder får toppverv i ungdomsorganisasjon

Dorthea Elverum fra Elvran og Stjørdal blir ny organisatorisk nestleder i Senterungdommen.

Ada Arnstad fra Skatval takker i november for seg som leder i Senterungdommen, men Stjørdal blir likevel representert i toppen av ungdomsorganisasjonen ettersom Dorthea Elverum (23) er innstilt som ny organisatorisk nestleder.

– Det er veldig artig å få den tilliten, sier Dorthea Elverum, som forteller om en lang og grundig prosess fram mot innstillingen fra valgkomiteen.

– I god Senterparti-ånd har vi hatt en prosess som har involvert alle fylkeslag, og valgkomiteen har hatt flere runder med intervju med aktuelle kandidater. Den formelle forespørselen om å bli ny nestleder fikk jeg i helgen, sier Elverum.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Dermed blir det enda mer politikk for 23-åringen fra Elvran, som nylig også ble valgt til leder av den rekordstore gruppen til Senterpartiet i kommunestyret i Stjørdal.

– Vervet i Senterungdommen vil innebære mange helgesamlinger, kurs og opplæring. I og med at vi samler representanter fra hele landet er det ofte samlinger som strekker seg over flere dager, sier Dorthea Elverum, som ser for seg at dette blir greit å kombinere både med gruppeledervervet og studier ved Universitetet nord.

Hun har det siste året vært styremedlem i Senterungdommen, og kjenner organisasjonen godt gjennom flere år i sentrale verv i fylket. I takt med hyggelige galluper for moderpartiet merker også Senterungdommen økende interesse.

– Vi har et mål om å ha godt over 2.000 medlemmer når vi samles til landsmøtet i Oslo i november. Det tror jeg vi skal klare, sier Elverum, som etter alle solemerker blir offisielt valgt under det møtet.

Ny leder i Senterungdommen etter Ada Arnstad blir Torleik Svelle fra Lillehammer. Han har vært nestleder det siste året og er nå innstilt fra valgkomiteen til å ta over ledervervet. Som politisk nestleder er innstilt Kari Jordal (24) fra Os i Hordaland.

Les forrige sak:
Krasjet i midtrabatten på E6

Fører fraktet til legevakt

Close